Komende weken verschijnen er een drietal interviews met grafische talenten die op één of andere manier verbonden zijn aan het Graphic Design Festival Breda. De eerste in de reeks is de 23-jarige Rutger de Vries, beter bekend onder zijn werknaam: Perongeluk.

Ok, wie ben je en wat doe je precies?
Mijn naam is Rutger de Vries en ik ben een 23 jarige student graphic design aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarnaast deel ik mijn werk met de wereld onder de naam Perongeluk.

per ongeluk


Welke opleidingen heb je genoten/ wat is je achtergrond?
Ik ben begonnen op het grafisch lyceum in Zwolle, waar ik geboren en getogen ben. Nadat ik mij diploma hiervoor heb behaald, ben ik gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na twee jaar daar gestudeerd te hebben ben ik overgestapt naar de Gerrit Rietveld Academie.

per ongeluk


Welke gedane projecten omschrijven je werk het beste?
Enerzijds de “Around type machine” omdat ik hierin een experiment heb gedaan met typografie, waar ik een grote voorliefde voor heb en ook omdat het een inspiratiebron is voor projecten zoals de “Circular drawing machine” en “The unicorn mandala”. Anderzijds representeert een project als “Art school made me do this” mij ook goed, omdat locatie altijd een belangrijke rol speelt in mijn werk.

Wat is je link met het Graphic Design Festival Breda?
Ik ben benaderd door de organisatie omdat ze het idee hadden dat mijn werk goed aansloot bij het gene wat ze graag wilden laten zien tijdens het festival.

per ongeluk


Wat heb je voor het het GDFB gedaan/ga je daar doen?
Ik doe mee aan het poster project waarvoor ik vijftien unieke posters heb gemaakt met de “Circular drawing machine”. Daarnaast exposeer ik tijdens DECODING “The unicorn mandala”, een tekenmachine die wordt bestuurd door een Arduino board. Dit doet ik samen met twee medestudenten, namelijk Marine Delgado en Byrthe Lemmens.Graphic Design Festival – nog tot 30 mei te bezoeken

Je kunt nog tot 30 mei richting Breda om al het moois in de stad te beleven. Lees hier het Fontanel interview met GDFB director Dennis Elbers of bekijk hier het GDFB programma en laat ons weten wat je ervan vond!