Komende weken verschijnen er een drietal interviews met grafische talenten die op één of andere manier verbonden zijn aan het Graphic Design Festival Breda. De tweede in de reeks is grafisch ontwerper en spreker bij het GDFB seminar Michiel Schuurman.

Ok, wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Michiel Schuurman en ik maak ontwerpen waarbij typografie altijd het uitgangspunt is. Veel van mijn posters zeefdruk ik zelf in kleine oplage maar ik werk ook voor grote klanten en aan grotere projecten.

michiel schuurman


Welke opleidingen heb je genoten/wat is je achtergrond?
Ik heb twee jaar op de KABK en twee op de Rietveld gezeten. Blijkbaar een goede formule want Hansje van Halem en Job Wouters bewandelden hetzelfde pad. In Den Haag leer je op schoolse wijze de wetten der typografie die je op de Rietveld weer overboord mag gooien.

Het zwarte gat na mijn opleiding was diep maar ik ben d’r uitgekrabbeld en blijf lekker doorkrabbelen tot ver na mijn pensioen.

michiel schuurman

Welke gedane projecten omschrijven je werk het beste?
Ik denk dat de posters die ik maak de rode draad zijn in mijn portfolio. Hier experimenteer ik met allerlei nieuwe technieken en inzichten die ik mijzelf aanleer.

Wat is je link met het Graphic Design Festival Breda?
Geen flauw idee eigenlijk… het is een kleine scene… iedereen kent elkaar en ik heb wel een band met Breda vanwege het Graphic Design Museum.

Wat hebben je voor het GDFB gedaan/ga je daar doen?
Ik heb een poster ontworpen en ga een lezing houden op 25 mei bij het GDFB seminar.Graphic Design Festival – nog tot 30 mei te bezoeken

Je kunt nog tot 30 mei richting Breda om al het moois in de stad te beleven. Lees hier het Fontanel interview met GDFB director Dennis Elbers of bekijk hier het GDFB programma en laat ons weten wat je ervan vond!