Morgen is het zo ver, dan gaat de derde edtie van het Graphic Design Festival in Breda van start. Wij van Fontanel hebben alvast een preview gehad van het festival en zetten een selectie van 'must sees’ voor jou op een rij!Het festival werkt als volgt: een overgroot deel van de programma onderdelen zijn gratis te bezoeken. Zo kan je dus gewoon bij de meeste exposities en interventies binnen lopen. Alleen voor de Small Stories Bigger Picture expo in MOTI heb je een kaartje nodig (check wat preview foto’s).

Daarnaast zijn er op woensdag, donderdag en vrijdag lezingen geprogrammeerd. Hier heb je wel een kaartje voor nodig, deze zijn helaas allemaal uitverkocht. Mocht je heel graag naar een lezing willen dan kan je op de dag zelf nog even bij de GDFB info balie lopen (Huis voor Beeldcultuur) om te kijken of er last minute nog een plekje open is.

Hieronder de 5 Fontanel must see’s voor het GDFB!Finished_Final_Def
1

Finished_Final_Def

Wil je iets leren, een goed verhaal horen of gewoon mooie plaatjes zien?

16 ontwerpers zijn door Hedof uitgenodigd om het ontwerpproces van een commercieel project te laten zien. Het proces gaat vaak van een briefing, ontmoetingen met art directors, PR medewerkers en managers, langs meerdere correctierondes, totdat de laatste versie wordt goedgekeurd, de ‘Finished_Final_Def’.

Omdat je eigenlijk nooit de 'making of’ te zien krijgt, maar altijd het eindresultaat is deze expo een zeker een aanrader!

wanneer: 19 september – 23 september
hoe laat: 10:00 – 19:00

» Finished_Final_Def
Finished_Final_Def2

Small Stories Bigger Picture

Een expo over hoe beeldmakers creeëren en delen vanuit verschillende perspectieven.

De expositie laat zien hoe beeldmakers visuele verhalen vanuit verschillende perspectieven met ons delen. De hedendaagse beeldmaker kan zich opstellen als auteur, journalist, wetenschapper en provocateur. Hun compacte visuele verhalen geven ons een compleet beeld van de wereld waarin we leven.

Met een line-up die bestaat uit o.a. Mini Vegas, Catalogtree, Ben van den Broeck, Ji Lee, Metahaven, Calango & Fabrique, Clever Franke, Nicholas Felton en Christien Meindertsma en het MOTI als locatie zit dat wel goed.

wanneer: 13 september – 25 november
hoe laat: 10:00 – 17:00

» Small Stories Bigger Picture
Finished_Final_Def3

Letterproeftuin

De reizende letterdruk workshop is een plek waar skills gemixed worden met hedendaagse technieken.

Letterproeftuin trekt ontwerpers achter hun beeldscherm vandaan en zorgt ervoor dat handen weer vies worden. Het is een reizende drukwerkplaats waar ambacht wordt gemixt met hedendaagse techniek. Een internationale selectie ontwerpers wordt uitgenodigd in de Letterproeftuin te komen werken.

De workshops zitten al bijna vol, maar alleen het bezoeken de werkplaats is al meer dan de moeite waard.

wanneer: 19 september – 29 september
hoe laat: diverse tijden

» Letterproeftuin
Finished_Final_Def4

Sit back and enjoy lezingen

Een kijkje naar de verschillende stages van het design proces.

Gedurende het festival zijn er ontzettend veel lezingen te bezoeken. Zo kun je een aantal van onze Fontanel Finals Young Talents in het echt bewonderen als ze over hun afstudeerproject vertellen. Maar wat Fontanel betreft is vrijdag toch wel de dag om te gaan. Want dan kun je niemand minder dan onze eigen Martin Pyper (ME Studio) in actie zien als host. Check voor het complete programma gdfb.nl

wanneer: 19 september – 23 september
hoe laat: 10:00 – 19:00

» GDFB Programma

5

Duvelsche borrel

Bier en gezelligheid, het blijft tenslotte een festival.


wanneer: 21 september van 21:00 – 23:00


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.