Freshcotton is een van 'slands grootste webshops op het gebied van kleding. Naast dat ze niet zo lang geleden voorzien zijn van een nieuwe website, is er ook een nieuwe lijn met grafische prints uitgebracht. Albert Visser, marketing dude bij Freshcotton, vertelt ons over de totstandkoming.


Ook verdelen we 9 shirts onder onze trouwe bezoekers. Lees onderin wat je moet doen om kans te maken.

UPDATE: Lees onderaan de post of je gewonnen hebt


Van origine zo’n 8 jaar geleden begonnen met t-shirts is Freshcotton met de nieuwe site, die een paar weken geleden online ging, een andere weg in geslagen. De focus werd verlegd van de ‘urban’ webshop die het ooit was, naar een meer fashion (denk H&M) achtige webshop met bekende binnen- en buitenlandse merken. Voor wat meer info over deze koerswijziging check onze styleblog collega Swurdin.

Inspiratie artist collection

Al sinds het begin heeft Freshcotton, naast het verkopen van de bekende merken, ook een eigen ‘Freshcotton‘ collectie. Voor deze collectie werden ontwerpers en illustratoren gevraagd hun interpretatie van het merk Freshcotton te geven. De aansluiting met Fontanel was hierdoor snel gevonden. Albert: “Het is belangrijk om talent via ons platform een duwtje in de rug te geven.” Om namen voor deze collectie te selecteren hebben ze uit verschillende bronnen geput. Zo hebben ze naast het bezoeken van een aantal eindejaars exposities ook online inspiratie opgedaan.

Freshcotton shirts

Een inspiratiebron die Albert aangeeft is bijvoorbeeld het logo bovenin de website van collega blogger Monobrow. Hij heeft verschillende ontwerpers gevraagd hun eigen impressie van het logo te laten maken. Albert: “Zo’n tof project met die logo’s. Heel divers maar toch één doel.”

Ook is er in hun eigen omgeving gezocht naar talentvolle designers. Zo is huisvriend Frisco verantwoordelijk voor een shirt, maar ook de mannen van het Haagse Vruchtvlees en Patswerk. De kleerhanger in de collectie is gemaakt door Jerk. Iemand die echt aan de wieg stond van de Amsterdamse graffiti cultuur in de jaren 80. Daarnaast is Bart Aalbers de winnaar van een van de contests die ze gehouden hebben.

freshcotton artist collection


Wil jij één van de bovenstaande shirts hebben?

Volg @fontanel op Twitter en retweet de volgende boodschap met het getal dat bij jouw favoriete shirt hierboven staat:

Bij de Freshcotton & Fontanel shirt give-away op @fontanel http://fontanel.nl/special/freshcotton-artist-collection/ is mijn favoriete shirt nummer xx


Als je geen twitter hebt kun je een mailtje sturen via ons contactformulier. Uit de deelnemers zullen we voor elk shirt een winnaar kiezen. De actie loopt t/m maandag 9 augustus, dan publiceer ik een lijstje met de winnaars. Mail zodra je gewonnen hebt ons je adres en wij zorgen dat Fresh de shirts bij jou bezorgt!

Voor mensen die maar geen genoeg van de shirts kunnen krijgen, je kunt ze ook gewoon zelf bij Freshcotton bestellen.UPDATE: SHIRT WINNAARS

Shirtnummer – naam/twitternaam

01 – Jordi Keulemans (@vitaminee)
03 – Jeroen de Jonge (@jeroenjrq)
04 – Dennis Flinsenberg (@dennisfl)
05 – Tom Bogman (@dron_)
06 – Robert (@robert3210)
07 – Desmond & Demian (@desmonddemian)
08 – Steven vd Laan (@stevenvdlaan)
09 – Thomas Schrijer (@thomasschrijer)

Sta jij op dit lijstje? Mail dan zo spoedig mogelijk even je volledige naam, maat en een ontvangstadres naar info@fontanel.nl, en wij zorgen dat Freshcotton het shirt jouw kant op stuurt!

Als de winnaar niet reageert gaat de poster automatisch naar de tweede gegenereerde keuze. Obviously zijn typefoutjes voorbehouden. Wij doen ook maar wat you know.