Twee weekjes geleden plaatsen we een oproepje wie Samsung’s nieuwe paradepaardje wilde testen. Naast 3 gelukkige winnaars stuurden we ook 5 bekenden van Fontanel een Note II op en natuurlijk ruilden wij (Thomas, Erik en ik) ook onze telefoon in.


We vroegen iedereen de Note II voor een week intensief te gebruiken en uiteindelijk een kort verslagje te schrijven vergezeld van een origineel beeld rondom deze ervaring.
Zo gezegd, zo gedaan. Lees hier wat Daniel Disselkoen, Dennis van Gaalen, Edwin Degenhart, Erik Gelderblom, Jasper Baartmans, Joachim Baan, Remco van Dun, Ted Parker,
Thomas Moes en Willem van Roosmalen er van vonden!
Daniel Disselkoen

Eerste reactie bij het uitpakken: deze telefoon is gigantisch. Als ik deze telefoon met mijn oude telefoon vergelijk, past mijn oude telefoon wel in de vierde Note op het plaatje hierboven. Twee weken later merk ik dat ik daaraan gewend ben. Het scherm is perfect om films op te kijken, maar past beter in je broek dan een tv of tablet.

De pen heb ik sporadisch gebruikt (voorbeeld hier ). Notities nemen werkt goed, maar schetsen is nog even wennen.

Overall is het een fijne telefoon. Ik had nooit verwacht dat ik weer met zo’n ouderwets grote telefoon zou bellen. Maar het werkt top.

» Daniel Disselkoen

Dennis van Gaalen

De Samsung Galaxy Note 2 is een aangename vervanging van mijn iPhone 3gs als het aankomt op het formaat en de mogelijkheden die het apparaat biedt, want over die mogelijkheden valt niet te twisten. Over het gebruik van deze mogelijkheden jammer genoeg wel. Het kleine pennetje op het gladde oppervlak en de vertraging waarmee S-Note de penstreken neerzet, waren een tegenvaller. De foto’s zijn van prima kwaliteit voor snapshots en schetsen. Wel even opgelet dat je de telefoon niet laat vallen, want zeker met een beetje koud weer, is het net een stuk zeep!

» Dennis van Gaalen

Edwin Degenhart

In het openbaar vervoer is je telefoon je grootste vriend. Bij uitstek dé plek voor de Samsung Note 2. Het grote scherm maakt films kijken heerlijk en de reis korter. De camera geeft me een mooie opname van de opkomende zon. Vliegensvlug en met de stylus heel precies, swipe ik door een heldere interface en kies een app die sneller opstart dan dat je hem kan uitspreken. E-mail-, facebook- en whatsappberichten zijn snel gelezen. Nadelen zie ik nog niet, alleen een mooie zonsopgang.

» Edwin Degenhart

Erik Gelderblom

GMail, Chrome, Facebook, Twitter, NOS, 9292, het is allemaal een feest op het grote scherm. Als je belt met het enorme ding aan je gezicht, sta je voor lul, maar alles went… Als ik typ met Swype voel ik me net Zorro, vooral lange woorden zijn gewoon gaaf om te doen. De integratie van alle Google apps zijn ook fijn.

Ik heb geen kleine handen, maar toch ben ik soms bang dat ik het ding uit m’n handen laat kletteren. Die pen gebruik ik niet, hij voelt te goedkoop en onnauwkeurig aan. Doe mij maar een echte pen.

» Erik Gelderblom

Jasper Baartmans

De Galaxy Note II is groot maar dan ook echt groot. Flink wennen wanneer je hem gebruikt als telefoon maar ideaal voor bijvoorbeeld browsen of navigeren. De navigatie functie, processor snelheid en batterijduur van de Galaxy Note II hebben me serieus aan het twijfelen gebracht over mijn iPhone5. Toch, hoe lekker het grote scherm van de Note II ook werkt… hij past niet in m’n broekzak.

» Jasper Baartmans

Joachim Baan

Size does matter.
Na een week werken met de Samsung Note II weet ik het zeker. Size does matter. De 'experience’ is nagenoeg perfect: hij is snel, mooi en werkt zoals ik dat zou willen. Het grote beeldscherm is heerlijk! Totdat je hem mee moet nemen en je gewent bent aan een normale telefoon. Ik hoop dat het de gewenning is, dat je hem op een gegeven moment een plek geeft waar hij niet uitvalt, want die 'experience’ van je digitale leven op dit formaat, is toch wel echt heel goed…

» Joachim Baan

Remco van Dun

De Note II geeft als eerste reactie een verbazing om het toch wel ontzagwekkende formaat. Wat mij daarna opviel was dat dit formaat sneller went dan gedacht. Andere telefoons lijken vanaf nu ‘klein’. Door de quad-core processor gaat alles snel en is het ideaal voor multitasking . Als potentieel tablet vind ik de S Pen goed reageren, alleen lijkt er 3 mm langs de lengte van het scherm helaas een soort autocorrectie plaats te vinden.

» Remco van Dun


Ted Parker

Nog altijd in het bezit van een oude dumbphone, die met grote regelmaat dagen uitstond, was het een hilarisch gegeven voor vrienden dat ik de moderne wereld werd ingeslingerd met deze grote Samsung Note II.  Als voormalig digibeet had ik nu opeens een telefoon slash mini-tablet, en zo heb ik het apparaat ook leren appreciëren. Er wordt  mee getekend, getwitterd, gefacebooked, geknipt en geplakt, en hij gaat overal mee naartoe.

» Ted Parker

Thomas Moes

Moet zeggen dat ik me in het begin een beetje schaamde voor de grootte van het scherm. Hij voelt als een 'mannengadget’, zeker als je een iPhone 4 gewend bent. Toch merk je dat je gewend raakt aan het formaat, en dat dan zelfs de iPhone weer klein voelt. 

Ik blijf tekenen met een pennetje onhandig en onnatuurlijk vinden, ook bij de Note2. Het formaat is wat mij betreft wel prima geschikt voor gebruik als e-reader. Al met al een prima ding. Bij een nieuwe telefoonkeuze ga ik sinds jaren weer eens lekker twijfelen!

» Thomas Moes

Willem van Roosmalen

Aan het begin van de week is de Note indrukwekkend met zijn reusachtige scherm, waardoor aan het eind van de week mijn iPhone aanvoelde als een ielig klein telefoontje. Dat grote scherm maakt alles heerlijk overzichtelijk. Zaken als Mail en Facebook nodigen uit om écht te gebruiken, dat doet de iPhone een stuk minder. Het pennetje werkt goed, toch gebruik ik het niet. Merk ik. De grote sterke Note II is voor de echte powergebruiker een prachtelefoon. Omdat ik mijn telefoon maar met mate gebruik, wint mijn kleine rappe telefoon het deze keer van de grote Note II.

» Willem van Roosmalen