Ooit begonnen als eenvoudig weblog is Fontanel inmiddels uitgegroeid tot het grootste online design magazine van Nederland. In 2010 werkten we hard aan het nieuwe Fontanel, in 2011 werkten we hard aan Fontanel Jobs. Onze kijk op een vacaturebank voor creatief Nederland, die vanaf vandaag live is. Hier het hoe en waarom van Fontanel Jobs.Waarom nu?

We liepen al een tijdje rond met het idee van een vacaturebank. Logisch, als je jezelf niet wilt verkopen aan merken voor banners, je online een groot publiek bereikt, je wekelijks mailtjes binnenkrijgt of je iemand aan een baan kunt helpen én benieuwd bent of er iets te verdienen valt aan deze uit de hand gelopen hobby.

Goede timing

Kunnen wij wel een goed idee hebben, nu bleek de tijd hiervoor ook rijp te zijn. De netwerkstructuur neemt in populariteit toe; bureau’s en freelancers werken steeds vaker op projectbasis samen wat meer vacatures betekent. De recessie zorgt voor minder vaste aanstellingen en meer roulatie in functies.

De ‘creatieve arbeidsmarkt’ is sowieso vrij actief, ook al heb je een vaste baan. Wie is er niet geïnteresseerd in een freelance opdracht of andere uitdaging? Maar ook de nieuwe, jonge generatie neemt in omvang en invloed toe, dus stijgt de vraag naar deze moeilijk te bereiken doelgroep. Een groep die we met Fontanel al jaren bereiken.

Waarom een vacaturebank?

We hebben goed onderzoek gedaan naar de huidige vacaturebanken in Nederland, en goed gekeken hoe die websites in elkaar zitten en wat wij daarbij missen. In het buitenland zijn er een aantal vacature websites die goed weten wat ze doen, en die maandelijks duizenden creatieven aan een baan helpen. Toch blijkt dat Nederland wat dat betreft achterloopt, en dat de digitale mogelijkheden nog niet goed ingezet worden.

Onze twee belangrijkste pluspunten:

1. Grote groep dagelijks terugkerende bezoekers
Het feit dat wij een grote groep bezoekers op Fontanel hebben die dagelijks terugkeren is een unicum, in vergelijking met andere Nederlandse vacature websites. Zo bereiken we naast de werkzoekenden ook de talenten die niet per sé op zoek zijn, maar wel getriggered kunnen worden.

2. Een mooie en overzichtelijke website
Wij geloven dat we in staat zijn een website te ontwerpen die overzichtelijk en makkelijk te gebruiken is. Een website die goed aansluit bij de doelgroep en die laat zien dat het de creatieve industrie begrijpt. We streven dan ook naar een website die wij zélf graag zouden bezoeken.


Laat weten wat je ervan vindt

We zijn erg benieuwd naar jullie reacties! Omdat dit pas versie één is, staan we erg open voor eventuele verbeterpunten. Of misschien kom je nog ergens een foutje tegen? Laat het ons vooral weten door een mailtje te sturen naar jobs@fontanel.nl of stuur ons een tweet op @fontaneljobs.


Blijf op de hoogte

Daarnaast kun je nu besluiten hoe je voortaan op de hoogte gehouden wilt worden van eventuele nieuwe vacatures:

  • Of hou Fontanel.nl elke vrijdag in de gaten voor een weekly roundup


Plaats een vacature

Ben je een bedrijf? Of werk je bij een bedrijf waar iemand gezocht wordt? Plaats dan meteen een vacature voor een vaste baan of freelancer of plaats gratis een stage plek. Een goede manier om het even uit te proberen toch?