We zijn erg blij dat we, na maanden van hard werken, vorige week de geheel vernieuwde Fontanel Jobs hebben kunnen lanceren!


Er zitten een hoop interessante nieuwe features in de site waar we erg trots op zijn. Hieronder lees je wat meer over de achtergrond: het hoe en waarom van de nieuwe versie, wat er precies verbeterd is en wat de (grootse) toekomstplannen zijn!


Kennen jullie misschien nog iemand?

Toen we zo’n 2 jaar geleden met het idee speelden om een vacaturebank voor de creatieve industrie te beginnen, hadden we geen idee of er vraag naar was. Bevriende ontwerpers vroegen ons geregeld ‘of we nog iemand kenden’ voor die ene openstaande vacature en of we dat niet even op Fontanel Magazine konden plaatsen. Op een gegeven moment werd deze vraag zo vaak gesteld dat we de knoop doorhakten om er eens serieus werk van te maken. Het idee voor Fontanel Jobs was geboren.

Fast forward naar een half jaar geleden

Fast forward naar een half jaar geleden: Fontanel Jobs was sinds begin 2011 online en afgelopen april vierden we ons éénjarig bestaan. Trots op ons ‘nieuwe’ kindje en met het overweldigende getal van 360 geplaatste vacatures in de eerste twaalf maanden werd ons vermoeden bevestigd dat het idee van een niche online vacaturebank veel potentie had. Iets wat stof tot nadenken gaf voor een betere versie, Fontanel Jobs 2. Want hoewel Fontanel Jobs 1 in principe prima deed waar hij voor bedoeld was, hadden we bij de ontwikkeling in eerste instantie weinig ervaring in de vacaturewebsite-branche en moesten we – wegens tijdgebrek – op functioneel gebied een aantal concessies doen.

Het afgelopen anderhalf jaar vroegen we veel feedback aan werkzoekenden en werkgevers en verzamelden zo een mooie lijst met verbeterpunten, die als startpunt zouden dienen voor de nieuwe versie. Vanaf dat moment werd onze ambitie voor de nieuwe site duidelijk:

Maak de beste online niche vacaturebank voor de Nederlandse creatieve industrie.

Dat klinkt makkelijker dan het is

We wilden een site maken die we zelf ook graag zouden willen gebruiken bij het zoeken naar een baan of nieuwe werknemer . Een site waar echt goed over nagedacht is, waarbij bepaalde kleine details het op de juiste momenten gemakkelijk voor je maken. Die er ook nog eens super goed uitziet en die de komende jaren prima mee kan. Een site waar de inzet en liefde vanaf straalt.

Dat bewerkstelligen klinkt misschien makkelijker dan het is. Want het lanceren van een goede website is één uitdaging, het stroomlijnen van de organisatie aan de achterkant om dat mogelijk te maken is a whole different ballgame (maar minstens net zo belangrijk).

De achterkant van de organisatie

Want ook aan achterkant is er veel veranderd afgelopen tijd. Zo hebben Willem, Erik en ikzelf (Thomas) onze vaste banen opgezegd om meer tijd aan Fontanel en Fontanel Jobs te besteden, hebben we Lisanne als kloppend hart van Fontanel Jobs bij ons team gevoegd, is Jasper als sterprogrammeur afgestudeerd met de nieuwe Fontanel Jobs als project (hij is inmiddels ook bij ons in vaste dienst) en zijn we naar grotere ruimtes verhuisd, de ene pal naast Rotterdam Centraal, de andere op steenworp afstand van de Neude in Utrecht.

Ontwikkelingen die je aan de voorkant niet meekrijgt, maar die aan de achterkant een groot verschil maken. Al deze veranderingen zorgden voor een klein maar ijzersterk team, enthousiast en ambitieus genoeg om de afgelopen maanden hard te werken aan een mooie gloednieuwe website voor Fontanel Jobs.

Helemaal opnieuw begonnen

Normaliter is een website klaar als hij live gaat. Maar als je website een product is, dan zit dat iets anders; dan begint het bij livegang juist. Vandaar dat we met een blanco canvas begonnen zijn en alle aspecten opnieuw gedefinieerd en uitgedacht hebben. De goede punten uit de vorige site hebben we meegenomen, maar met onze ambitie om de beste niche vacaturebank te maken hebben we veel punten grotendeels herontworpen, verbeterd of toegevoegd.

Een futureproof website

Met al het bovenstaande in ons achterhoofd was het allerbelangrijkste dat we een website zouden ontwikkelen die ‘futureproof’ zou zijn. Die verbeteringen (of nieuwe features) in de toekomst gemakkelijk zou kunnen ondersteunen. Een website geoptimaliseerd voor de nieuwste technieken, supersnel achter je bureau op je retina scherm, maar ook perfect werkend op de bank met je iPad of in de trein met je smartphone. Kortom, een website die het principe van een online vacaturebank naar een volgend niveau tilt.

Met als resultaat een flink aantal verbeteringen zowel voor werkzoekenden, als voor werkgevers (en ook voor onszelf aan de achterkant). Hieronder in een notendop de nieuwe verbeteringen samengevat. Een uitgebreider overzicht van alle nieuwe toevoegingen kun je vinden op de nieuw pagina.

Verbeteringen voor werkzoekenden

Een van de belangrijkste tools voor werkzoekenden is de vacature filter, deze filter hebben we een stuk verbeterd om het vinden van de perfecte baan nog makkelijker te maken. Daarnaast zijn de vacaturepagina’s veel helderder geworden en kan een bedrijf de twitterprofielen van je (mogelijke) toekomstige collega’s tonen, zodat je een beter beeld kunt scheppen of het bedrijf (en de mensen) bij jou passen. De wekelijkse nieuwsbrief is overzichtelijker geworden en biedt de mogelijkheid alléén vaste banen of juist stages te ontvangen (meld je hier aan voor de nieuwsbrief). Oh, en je kunt nieuwe vacatures voortaan ook volgen via de speciale Fontanel Jobs Facebook pagina (via Twitter kan ook nog steeds natuurlijk).

Verbeteringen voor werkgevers

Werkgevers kunnen inloggen en worden verwelkomt door een overzichtelijk, persoonlijk dashboard waar nieuwe vacatures geplaatst, bewerkt en verlengd kunnen worden. Er is de mogelijkheid om meerdere vacatures met korting aan te schaffen en om bestaande vacatures met één klik te verlengen. Alles om het voor de werkgever zo makkelijk mogelijk te maken.

Bedrijven kunnen hun bedrijfsprofiel verrijken met een coverfoto (denk aan die van Facebook) en een overzicht van alle collega’s (middels hun Twitter accounts) tonen. In de toekomst gaan hier nog meer mooie opties bijkomen. Mocht jij of jouw bedrijf iemand zoeken, dan kun je hier een vacature plaatsen (een stage is gratis).

Een frisse nieuwe start voor Fontanel

We zijn super trots op het eindresultaat, ook gezien al het werk dat we erin hebben gestoken. Deze nieuwe versie van Fontanel Jobs betekent voor ons een frisse nieuwe start. En hoewel de site al aardig compleet is bij livegang, hebben we nog steeds een lijstje van nice-to-have’s waar we komende maanden mee verder gaan. Denk hierbij aan het favoriseren van interessante vacatures, het verrijken van de bedrijfsprofielen met portfoliowerk, of vanuit Fontanel Magazine bepaalde ontwerpbureau’s interviewen om zo de verdieping op te zoeken. Hierdoor kun je nog meer te weten komen over het bedrijf achter de vacature. Kortom, mogelijkheden te over!

Feedback is welkom

Uiteraard is dit puur hoe wij er allemaal tegenaan kijken. We zijn natuurlijk vooral heel benieuwd hoe de site in de praktijk werkt. Daarom zou het super zijn als je ons kunt laten weten of er dingen zijn die beter kunnen, die je mist, of die juist overbodig zijn. Je kunt onderin deze special reageren, op de Fontanel Facebook of via onze Twitter maar je mag ons natuurlijk ook mailen op jobs@fontanel.nl.

Veel succes met het vinden van een baan en laat ons vooral weten als je via ons ergens aan de slag kunt! Oh en als je helemaal tot hier bent gekomen, thanks voor het lezen ;)

Groet!
Thomas (en Erik, Willem, Lisanne en Jasper)

» Fontaneljobs.nl

Op zoek naar de perfecte kandidaat?

Plaats een vacature!

Bereik ruim 35.000 creatieven op de vernieuwde Fontanel Jobs!


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.