Voor de 29ste keer is de lange smalle Zwaan-kalender weer uitgekomen. Deze kalender wordt ieder jaar door een andere ontwerper ontworpen. Dit keer was de eer aan Rob Stolte en Maarten Dullemeijer van Autobahn uit Utrecht.

Ze vonden het belangrijk om vanuit hun initiatief van de Groene Offerte met de Zwaan-kalender van 2012 te laten zien welke duurzame materiaalkeuzes je als grafisch ontwerper kunt maken.

In deze kalender zijn maar liefst 12 verschillende papiersoorten van papierleveranciers gebruikt, die elk een duurzaam karakter hebben. Het ene soort is bijvoorbeeld volledig gemaakt van gerecyclede papiervezels, een tweede soort van algen uit de lagune van Venetië, een derde is volledig boomvrij en gemaakt van kalk, enzovoorts, enzovoorts.

Papiersoorten
Het papier dat gemaakt is in de Middelste Molen, is gemaakt van pure katoen. Iedere maand heeft zijn eigen bladeren, naalden, of grassen toegevoegd gekregen.

Januari: berkenblad, februari: brandnetel, maart: tuinturf, april : gras, mei: potpourri, juni: essenblad, juli: taxus, augustus: tarwe, september: lindenblad, oktober: riet, november: varenblad, december: spar (1000 ex.), wintereik (350 ex.).

Van het gehele productieproces is een making-of film gemaakt, je kunt 'm bekijken op Zwaan.nl

Win een kalender

We mogen drie kalenders verloten! Laat een reactie achter op Facebook om kans te maken op een van de kalenders!

» Fontanel op Facebook