Ingrid Wuyster studeerde af aan de Willem de Kooning academie. Ze koos ervoor een educatief project op te zetten dat kinderen informeert over het wel en wee van (gezond) eten. Ingrid vertelt over haar afstuderen in een van de laatste Young Talent interviews!

Fontanel Finals.nl


Vertel eens wat over je afstudeerwerk

‘Wat je eet ben je zelf’ is een educatief project, speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar. Het project kan als lesmateriaal worden ingezet tijdens themaweken of de biologieles. 

Het speelt in op de actuele thema’s ‘gezond eten’ en ‘een gezond lichaam’. Dit spel maakt op speelse wijze inzichtelijk waarom het ene voedsel wel gezond is en waarom het andere voedsel juist ongezond kan zijn. 
Ieder speelbord heeft een eigen thema (suiker, calcium, vitamines, vezels en poep) en bevat een eigen spel- of discussieactiviteit. De borden zijn volledig magnetisch waardoor de afzonderlijke spellen op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. De kinderen maken hun eigen keuzes en zien welke gevolgen deze hebben. Spelenderwijs zien én ontdekken de kinderen op een (inter)actieve manier wat voedsel in het lichaam doet, van mond tot kont!Wat hoop je over een jaar te doen?

Sinds mijn studie werk ik als freelance illustrator en ontwerper. De komende jaren wil ik mijn eigen beroepspraktijk verder uitbreiden, netwerken, toffe opdrachten doen en interessante samenwerkingen aan gaan.

Hoe kijk je terug op de opleiding?

De opleiding illustratie aan de Willem de Kooning Academie heeft mij de verdieping geven die ik zocht. Ook heb ik mijzelf, op mijn eigen tempo, kunnen doorontwikkelen tot een authentieke beeldmaker.Wat/wie heeft je op de been gehouden tijdens je afstudeertijd?

Ik heb heel veel films ‘gekeken’ tijdens het werken aan mijn afstudeer opdrachten. Met een fijne film op de achtergrond, een grote kop thee op het bureau en een dagelijkse peptalk met mijn collega-afstudeerders ben ik de nodige uurtjes doorgekomen.

Uit welk moment haalde jij de meeste voldoening?

Tijdens het Graduation Festival (de afstudeer expositie van de Willem de Kooning Academie) liepen er kinderen letterlijk en figuurlijk weg met spelattributen van mijn afstudeerproject ‘Wat je eet, Ben je zelf’. Dat vond ik toch wel het grootste compliment! En natuurlijk vind ik mijn nominatie voor de Drempelprijs Vormgeving 2012 een hele eer!

» Ingrid Wuyster