WTHR is een weer-app voor de iphone ontworpen door David Elgena. De app is ontworpen op basis van Dieter Rams ’10 Principles of Good Design’. Waar de meeste weer-applicaties de volledige reikwijdte van digitale informatie benutten – die er op weersvoorspelling’ gebied te vinden zijn – en vervolgens visueel overbrengen met een reeks tabellen of real-time animaties, is de informatie van David Elgen’s app teruggebracht tot een minimale design essentie.

Een heldere visueel weergegeven weer-weegschaal (lekker archetype qua informatiedesign – iedereen weet hoe een weegschaal werkt en kan zich verplaatsen in de draaischijf methodiek). Twee button’s om interactie mee te plegen, één om de weersvoorspelling accuraat te maken en de ander om Fahrenheit naar Celcius te zetten.

Het kleurgebruik is afkomstig uit Brauns design DNA, waar de kleur rood gebruikt is om de belangrijkste informatie-laag te identificeren / aan te geven. De zeven dagen-tellende weersvoorspelling kaart is opgebouwd uit heldere pictogrammen, tekstuele minimale en maximale data. Het middengedeelte wordt gebruikt om de tekstuele informatie (het weegschaal gedeelte) en de informatie aan de onderkant (maximale data van de Fahrenheit / Celcius ) te verbinden.

Al vraag ik mezelf wel af of het Braun-team, onder design directie van Rams ervoor gekozen had om de bovenkant en de onderkant tekstueel te verbinden. Het is een beetje dubbel-op, en misschien niet helemaal exact in-line met Rams zijn Principles of Good Design. Aan de andere kant als het op het weer aankomt, kun je niet genoeg bevestiging krijgen..Rams zei eens in reflectie over zijn 10 Principles of Good Design “They are not binding. Good design is in a constant state of redevelopment – just like technology and culture.”

De Weer Pictogrammen (Climacons) die gebruikt zijn in WTHR zijn ontworpen door Adam Whitcroft. mEn deze fantastiche weerapplicatie is sinds gisteren te downloaden via iTunes » WTHR