Utrechts ontwerpbureau CLEVER°FRANKE heeft afgelopen tijd, naast de reguliere stroom aan werk, veel tijd gestoken in een speciaal persoonlijk project. De Weather Chart is een verzameling van allerlei soorten weer gerelateerde data die op een zeer strakke wijze op een gigantische poster van 70×100 cm gebundeld is. Wacht, zelf kunnen ze het beter uitleggen:

Onze C°F huisstijl is ooit bedacht als knipoog naar Celsius en Fahrenheit. Zodoende leefde al lange tijd het idee om een visualisatie van het weer te maken. Cartografie en informatie visualisatie heeft altijd onze aandacht getrokken en dit leek ons een mooie aanleiding om iets met die voorliefde te doen. We merken in ons werk dat we echt een uitdaging zien in het inzichtelijk maken van complexe informatie structuren. 'Inzicht’ bieden aan de gebruiker of kijker is iets dat ons altijd wel bezig houdt in een opdracht.


Na drie jaar van werken is het leuk om d.m.v. deze weerkaart te laten zien aan opdrachtgevers en vrienden wat je nog meer bezig houdt. We merken dat het werken aan een eigen project, naast lopende opdrachten, en de reacties daarop veel nieuwe energie geeft. Er liggen al weer plannen voor een nieuw project en zullen er dit keer geen drie jaar overheen laten gaan…
Maak kans op zo’n Weather Chart

Wij geven drie posters (30 euro per stuk) weg aan degene die ons op info@fontanel.nl kan vertellen wat de voornamen van Clever en Franke zijn.

» Hou twitter.com/fontanel komende week in de gaten voor de winnaars!