In 2008 gaf Google Street View ons de mogelijkheid om zo ongeveer elke plek op de wereld te verkennen, door de introductie van panoramische beelden op straatniveau. Deze service en de manier van navigeren wordt sinds die tijd vaak toegepast op andere sites. Zo kan je kijken in Het Witte Huis of een tour krijgen langs bijvoorbeeld de Trevi Fontijn. In Utrecht gebruiken ze Steet View om mensen enthousiast te maken voor een rondleiding in de verschillende kerken van de stad.

Vliegtuigmaatschappij Virgin Atlantic introduceert een variant in de lucht. In Plane View krijg je een kijkje in de vernieuwde upper class cabine. Loop rond in de cabine en bekijk gedetailleerde video’s van ongeveer alle elementen in de ruimte. Natuurlijk vallen daar ook, de onmisbare – en met 1000 Swarovski steentjes versierde – gordijnen onder.

» virginatlanticplaneview.com


Jasper  Baartmans

Jasper Baartmans is freelance interactive producer. Dagelijks pendelt hij tussen creatieven, designers, programmeurs en klanten bij de beste bureaus van Nederland en België. Bekijk een selectie van zijn werk op jasperbaartmans.com.