Van 3 tot en met 8 februari presenteert De Balie de eerste Nederlandse screenings van 'Urbanized’. Deze alom lovend ontvangen documentaire is het sluitstuk van regisseur Gary Hustwit’s design-trilogie (na eerder Helvetica en Objectified), en zoomt in op de problemen en mogelijkheden van stedelijk ontwerp, en het belang van het debat over stedelijke ontwikkeling.


Wij vroegen de Balie filmprogrammeur Dirk van der Straaten waarom je deze film moet zien:Wat is Urbanized precies voor film?

Urbanized is een docu over het ontwerp van steden. De voorhoede van architecten en stedelijke ontwikkelaars geven hun visie op de ideale stad.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen deze documentaire te vertonen?

In De Balie vertonen wij films die een belangrijk maatschappelijke onderwerpen bespreken. De manier waarop wij onze steden en daarmee ons leven inrichten is belangrijker dan wij ons ieder moment van de dag bewust zijn. Maar welke afwegingen worden er eigenlijk gemaakt bij de ontwikkeling van de steden en op welke manier wordt ons dagelijks leven daardoor beïnvloedt?

En waarom moet ik hem zien?

Omdat je in anderhalf uur van 's werelds beste designers een stoomcursus stedelijk ontwerp krijgt. Jouw kijk op de wereld zal onherroepelijk veranderen.

Fontanel geeft twee kaartjes weg

Maak kans op twee gratis kaartjes door ons op de Fontanel Facebook (link hieronder) het origineelst te overtuigen waarom jij als urbanizer deze geweldige documentaire moet zien!

» Win twee gratis kaartjes