Ik hou ervan: technologisch vernuft gecombineerd met een ogenschijnlijke simpelheid. En dus werd ik helemaal gelukkig van bovenstaande performance waarin een populaire Japanse dance crew, Wrecking Crew Orchestra, geheel in de stijl van de Hollywood blockbuster Tron Legacy een oogstrelende dansperformance creëert. Door slim gebruik te maken van verlichte kleding en lichtdesign wordt een spel tussen zicht- en onzichtbaarheid gespeeld waardoor mijn ogen naar het beeldscherm gezogen werden.

Zelf ook een zogenaamd EL wired pakje in elkaar knutselen om je zichtbaarheid op de fiets of een feestje te vergroten? Op de bekende open source website Instructables heeft de kostuumdesigner van de beroemde Daft Punk lichtkostuums uit hun tour van 2007 haar instructies achtergelaten.


Sanne van der Beek

Sanne van der Beek is als cultuurwetenschapper een waar rupsje nooitgenoeg op het gebied van visuele cultuur, gretig alle nieuwe ontwikkelingen verslindend van mode, design, internetcultuur tot fotografie. Ze blogt hierover dagelijks op Curated Culture en Sanne van der Beek.