Tijdens Dutch Design Week vindt voor de tweede keer het FILM + DESIGN Festival plaats: negen dagen film en experiment over film als de nieuwe ambassadeur voor kwaliteitsdesign en de vaak verassende combinatie van de twee disciplines, samen een sterke nieuwe vorm.


Organisatoren Marijke de Bie en Ward Janssen lichten komende week op Fontanel een aantal hoogtepunten van hun selectie toe.Vigilante Vigilante; The Battle for Expression toont de eigen rechters binnen het Amerikaans graffiti geweld: loners met een missie en een zilveren spuitbus die het als een persoonlijke missie zien de straten van vooral San Francisco graffiti vrij te houden. In deze opmerkelijke documentaire gaan de makers als een soort detectives op zoek naar deze moraalridders: compleet met nachtelijke stake outs en achtervolgingen halen ze verhaal bij deze 'buffers’, wara hun vragen voor verwarring en bittere introspectie zorgen. De San Francisco Chronicle vat het treffend samen: 'Even Hollywood can’t cook up this kind of irony…’

Vigilante Vigilante is zo een hedendaagse graffiti whodunit waarin de 'vandalen’ verhaal halen naar zij die strijden voor een schone stad. Waar wordt de goede zaak een bittere strijd en is de eigen rechter soms zelf even strafbaar als zijn doelwitten? Een documentaire over de strijd voor (of tegen) het vrije woord van graffiti in het straatbeeld. Makers Max Good en Nate Wollman reizen af uit San Francisco om het festival bij te wonen.

Op vrijdag 28 oktober is een speciale late night voorstelling op de hoofdlocatie van het FILM + DESIGN Festival op Klokgebouw 10 op Strijp-S met een persoonlijke introductie van Max en Nate.

» FILM + DESIGN Festival