Bij KOP hebben ze recentelijk het Territorial Pissings project afgerond. Territorial Pissings was een project van KOP waarbij gedurende zeven weekenden, zeven verschillende kunstenaars, zeven interventies uitvoerden op zeven trapveldjes in Breda. Met dit project wilde KOP onderzoeken in hoeverre persoonlijke domeinclaim toegepast wordt in de openbare ruimte.

In het kader van dit project heeft de Engelse Anna Garforth een grote typografische tekst van gekleurd tape gemaakt op het hekwerk om één van de geselecteerde trapveldjes. Lianne van Gorsel van KOP licht toe:

In grote gekleurde letters waren de woorden “Play More” op het hek te lezen. De buurt werd er enorm door opgefleurd. Dat vonden de buurtbewoners zelf ook. Het betreffende trapveldje is omringd met moderne, saaie appartementen complexen en kantoren. Voor Anna staat dit symbool met de speelruimte die we in ons leven toelaten.Met deze typgrafie wil Anna iedereen oproepen meer spel in zijn leven toe te laten. Een fleurige en vrolijke boodschap dus. Dit werk voor KOP is tevens het grootste werk wat zij ooit gemaakt heeft. Met twee mensen is er acht uur gewerkt om dit werk te realiseren.

» Territorial Pissings