Vorige week hadden we het nog over Taschen’s complete overzicht van 's werelds grootste fotografen. Deze week sluiten we af met een fijn overzicht van de grote spelers onder de Moderne Kunst. Al een tijdje beschikbaar in het Engels, maar nu vers van de pers in het Nederlands.

Het boek geeft een fijn overzicht dat je chronologisch meeneemt van 1870 tot 2000. Waar veel boeken over dit onderwerp zwaar te verwerken zijn, is Taschen’s opzet verrassend luchtig. En toch weten ze gedetailleerd weer te geven welke werken in die tijd baanbrekend waren waardoor nieuwe stromingen, kringen of technieken ontstonden. Moderne Kunst bestaat uit twee dikke pillen. De eerste bundel wordt vergezeld van stromingen als het Impressionisme, Kubisme, Dadaïsme en Surrealisme. Elke stroming start met een verhelderend essay en wordt daarna voorzien van allerlei werken die toentertijd van grote betekenis waren; dat alles op groot formaat, fijntjes geprint.

Het tweede deel stroomt door naar het Abstract Expressionisme, via onder andere het kleurrijke Popart en strandt bij het Postmodernisme. Het boek eindigt met handige mini-biografie’tjes van alle kunstenaars en een verklarende woordenlijst. Al met al een boek dat voor een zacht prijsje onder de kerstboom van elke kunstliefhebber (in wording) niet zou misstaan.
Boek
Modern Art (importeur Librero)

Uitgeverij
Taschen

ISBN
978-3-8365-2800-9

Prijs
€ 39,99

Aantal pagina’s
674

Taal
Nederlands