De eerste in de reeks Young Talents die we gespot hebben bij de Kunstacademie Eindexamens 2011 zijn de mannen Wilfred van der Weide en Timo Demollin van de HKU, werkzaam onder de naam wilfredtimo. Hun 15 Minutes of Fame op Fontanel gaan nu in! Check een klein interview over hun werk voor de eindexamen expositie hieronder.Wilfred en Timo


Hoe is de eindexamencampagne tot stand gekomen?

Voordat we aan onze individuele afstudeerprojecten begonnen, hebben we eerder dit jaar samen gewerkt aan een campagne voor de aankomende eindexamens. Daarbij was de vraag vanuit de organisatie om een overkoepelende oplossing te verzinnen voor de vijf verschillende faculteiten van de HKU.

De momenten van afstuderen verschillen nogal per faculteit, dus we moesten met het ontwerp een langere periode overbruggen. Dit heeft ons doen besluiten vijf korte teaser filmpjes te produceren, die iedere faculteit naar eigen wens kan inzetten voor publiciteit, met name online. Daarnaast hebben we affiches gezeefdrukt en al het overige drukwerk ontworpen.

Wat is het achterliggende concept?

De vraag was om te werken met de gedeelde titel 'Exposure’. Deze titel werd veel interessanter door hem te splitsen in EXPOSURE. Met name het tweede woord geeft wat gewicht in de context van het afstuderen. Daarom zijn we in de vijf filmpjes met enorme panelen gaan draaien, kantelen en zwaaien, EXPO afwisselend met SURE. De figurerende studenten vormen hierin als het ware de motor.

Wat is het leukst aan dit soort spannende tijden?

We kijken erg uit naar onze eindexamen expositie, dat is samen met onze afdeling toch wel het feestje ter afronding van de studie. Daarbij hopen we veel mensen te interesseren voor de projecten die we dit jaar hebben gedaan.

(Fotografie door Vincent Sielhorst)


Wilfred en Timo
Wilfred en Timo
Wilfred en Timo
Wilfred en Timo

» Alle vijf de filmpjes zijn te zien op hun website