De zevende in de reeks Young Talents die we gespot hebben bij de Kunstacademie Eindexamens 2011 is Vincent Loopstra, net afgestudeerd als illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn eindexamenproject richtte zich op de Rotterdamse bibliotheek bezoekers en resulteerde in een posterserie waarin de gelaagdheid van tekst mooie beelden opleverde.Wat is het achterliggende concept?

De poster serie is gericht op de doelgroep van de Rotterdamse bibliotheek. Aangezien het gaat over lezen is de typografie een belangrijke basis en direct verbonden aan het thema. Omdat een verhaal meerdere lagen kan bevatten is dit ook visueel vertaald doormiddel van de tekst 'open’ te laten zodat de diepere laag achter het verhaal zichtbaar word en zelf geïnterpreteerd kan worden door de kijker/lezer. Zo hebben concept en uitwerking dezelfde eigenschappen dat deze serie tot een geheel brengt.

Wil je er mee verder gaan, en zo ja hoe?

Sinds mijn jongere jaren ben ik bezig met kunst, het is een onderdeel van mijn alledaags leven geworden. Daarom zou ik nooit kunnen stoppen met Fotograferen/ontwerpen/illustreren. Momenteel werk ik zo’n twee jaar als creatief ondernemer en geniet ik van de creatieve vrijheid en verantwoordelijkheid die het met zich mee brengt. De variatie van het werk is enorm bevredigend en het element van verrassing en inspiratie maakt elk ontwerp uniek. Ik zou graag de wereld willen voorzien van draagzame communicatie doormiddel van mijn ontwerpen, animaties en tekeningen.

Wat doe je over een jaar denk je?

De toekomst zal me veel ervaring rijker maken en op deze manier verwacht ik mijzelf constant creatief te ontwikkelen. Over een jaar hoop ik meer serieuze/belangrijke boodschappen te kunnen verpakken in een creatief en visueel aantrekkelijk jasje. Dus mocht je een uitdaging hebben…laat het me weten!

» Check ook de website van Vincent Loopstra


Vincent Loopstra


Vincent Loopstra


Vincent Loopstra