De derde in de reeks Young Talents die we gespot hebben bij de Kunstacademie Eindexamens 2011 is Thijs Lansbergen (22 jaar). Thijs studeerde aan de Willem de Kooning af (richting Illustratie) met een boekje over de Rastafari cultuur.Wat is het achterliggende concept?

Als je aan men vraagt 'Wat is een Rastafari?’, zullen de meeste zeggen 'Dat zijn toch gewoon die mannen die de hele dag blowen’. Nou ik luister veel reggaemuziek, ik lees de verhalen en de historie. Dus ik heb een boekje gemaakt waarin puur visueel de Rastafari cultuur uitgelegd wordt. Elke pagina presenteert een element uit de Rastafari cultuur in beeld, zo krijg al bladerend de kennis en de sfeer mee van de Rastafari cultuur achter de bekende reggae muziek.

Wil je er mee verder gaan, en zo ja hoe?

Eigenlijk is Afrikaanse cultuur iets wat me altijd bezighoud. Ik haal er mijn inspiratie vandaan, onderwerpen, ik luister de muziek. Dus dit is iets waar ik zeker verder mee blijf gaan.

Wat doe je over een jaar denk je?

Ik merk wel dat hoe meer ik blijf ontwikkelen wat ik echt graag maak, bijvoorbeeld dit Rastafari boekje, dat steeds meer mensen om mij heen dat op gaan pikken en doorvertellen. Ik merk dat ik op ten duur steeds meer gevraagd wordt voor datgene wat ik kan en graag doe, gewoon omdat ik graag nieuwe dingen blijf maken.


Thijs Lansbergen


Thijs Lansbergen


Thijs Lansbergen


Thijs Lansbergen