De tweede in de reeks Young Talents die we gespot hebben bij de Kunstacademie Eindexamens 2011 is René van Zundert (29 jaar). René is afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Voor zijn afstudeerproject maakte hij een documentaire over de Rotterdamse Energiehal. Lees voor meer info over de documentaire de onderstaande synopsis. De documentaire is genomineerd voor de Drempelprijs 2011.René van Zundert - Hard voor de hal


Hard voor de Hal
Lengte: 25 min
Regie/Camera/Montage: René van Zundert

Wat is het achterliggende concept?

In de Rotterdamse Energiehal ligt de oorsprong van de hedendaagse gabber cultuur. De feesten in de Energiehal waren rauw, puur en omstreden. Ze lagen aan de basis van een scene die tot op de dag van vandaag wereldwijd actief is.

Vier persoonlijkheden vertellen vanuit hun eigen achtergrond en expertise wat de invloed is geweest van de gabberfeesten in deze legendarische Hal. Een hal die niet alleen een grote invloed heeft gehad op de gabberscene, maar ook voor alle vier deze karakters een bepalende rol heeft gespeeld in hun leven. 
In ‘Hard voor de Hal’ word de lifestyle, de organisatie, de schaduwkant en de beleving van de gabbercultuur door deze vier karakters belicht.

Wat ga je na de academie doen?

Op het moment ben ik bezig om Hard voor de Hal aan te bieden bij festivals. Daarnaast zou het te gek zijn als een gepaste omroep de film zou willen uitzenden.

Ik ga na de academie door met films maken. Op dit moment loopt de selectie van de Kids en Docs workshop. Daarbinnen hoop ik komend half jaar een kinderfilm te ontwikkelen en binnen een jaar af te ronden. 

Wanneer en waar kunnen we 'Hard voor de hal’ zien?

De eerste vertoning van 'Hard voor de Hal’ vond plaats op 30 juni 2011 in Lantaren Venster Rotterdam tijdens het Finfestival van de Willem de Kooning Academie. Word lid van hard voor de hal voor alle updates!

René van Zundert - Hard voor de hal


René van Zundert - Hard voor de hal


René van Zundert - Hard voor de hal


René van Zundert - Hard voor de hal


René van Zundert - Hard voor de hal