De dertiende in de reeks Young Talents die we gespot hebben bij de Kunstacademie Eindexamens 2011 is Jurjen Versteeg, afgestudeerd bij de richting Audiovisueel Ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Jurjen maakte een titelsequentie die de geschiedenis van de titelsequentie in vogelvlucht laat zien.Wat is het achterliggende concept?

De titelsequentie die ik heb ontworpen laat de geschiedenis van de titelsequentie in vogelvlucht zien. De film toont de namen van titelontwerpers die een grote invloed hebben gehad op de geschiedenis en ontwikkeling van de titelsequentie. Hierbij krijgen de namen de kenmerken mee van de titels die zij hebben ontworpen. Deze kenmerken, die later in de postproductie zijn toegevoegd, wilde ik een analoog gevoel meegeven.
Je zou de film kunnen zien als een mogelijke titelsequentie voor een documentaire over de geschiedenis van de titelsequentie.

Wil je er mee verder gaan, en zo ja hoe?

Absoluut! Het lijkt me te gek om meer titels te maken. Ook zou ik dit project misschien nog wel verder willen uitbreiden met eventueel een interactieve versie of in de vorm van een app, zodat je zelf door de geschiedenis van de titelsequenties kunt scrollen.

Wat doe je over een jaar denk je?

Voorlopig hoop ik vooral aan veel freelance projecten en vrij werk te werken vanuit m’n studio in Rotterdam. Daarnaast werk ik op dit moment aan een groot titelsequentie project voor een Amerikaanse filmproductie. Ik hoop dat dit een ingang kan zijn naar andere (titel) projecten in de VS.

» Jurjen Versteeg

Jurjen Versteeg
Jurjen Versteeg
Jurjen Versteeg
Jurjen Versteeg
Jurjen Versteeg