Vorig jaar had ik het genoegen om, even kort, les te geven samen met ontwerpster, typograaf, docent en (sindskort) galeriehoudster Hansje van Halem. Haar werk ken je ongetwijfeld al, haar 'draadmodel’ postzegels uit 2007 om maar een voorbeeld te noemen.

Toen Hansje een oude archief kast tegenkwam in Duitsland ontstond het sympathieke idee om een tijdelijke galerie te houden (met werk van mensen die zij bewondert) in haar eigen woonkamer. De derde, succesvolle, opening van Schrank 8 is inmiddels voorbij en nr.4 staat in september gepland. Volgens Hansje zelf 'dit keer niet een grafisch ontwerper’.

Hansje maakt daarnaast regelmatig pamfletten die ze aan haar studenten uitdeelt over allerlei onderwerpen en je kunt haar fascinerende schetsen en bewerkelijke tekeningen altijd online volgen. Kenmerkend voor alles wat zij doet is een overduidelijk passie voor het vak, liefde vooral voor het maken en niet… lullen.

Een interview met haar is te lezen in de derde editie van 'Elephant’ magazine.

» Hansje van HalemSimon Scheiber“Martin Pyper woont sinds 1989 in Nederland en is grafisch ontwerper/art director. Zijn eigen bedrijf 'me studio’ maakt vooral affiches, boeken en huisstijlen en hij heeft een eigen blog.”