Sinds begin 2009 zijn er dankzij funding platform Kickstarter.com ruim 28.000 projecten van de grond gekomen. Kickstarter is een website waarin jij door middel van “crowdfunding” geld kunt binnenzamelen voor een project. Bekijk hier een korte uitleg als je nog niet eerder van Kickstarter gehoord had.

Vorige week was SmartThings één van de projecten die de status 'funded’ bereikte. Het idee van SmartThings is intelligentie inbouwen in (zo goed als) alles om ons heen. Dit om ons het leven weer een stukje makkelijker te maken.

Als je hun planning mag geloven kunnen we de app begin 2013 al verwachten. Er is natuurlijk een kans dat ze nog voor die tijd worden opgeslokt door Google, Apple of een andere grote partij en dat we dus langer moeten wachten. Het SmartThings promotie filmpje geeft in ieder geval een beeld van hoe ver we kunnen gaan. Want met wat kleine aanpassingen in huis kunnen we alle data tot onze beschikking hebben. Want wie wil er nou geen update krijgen op z’n mobiel als de hond de tuin heeft verlaten?


Jasper  Baartmans

Jasper Baartmans is freelance interactive producer. Dagelijks pendelt hij tussen creatieven, designers, programmeurs en klanten bij de beste bureaus van Nederland en België. Bekijk een selectie van zijn werk op jasperbaartmans.com.