Na vele jaren van trouwe dienst en leuke exposities (waaronder onze eigen Black & White expo) zal de legendarische Ship of Fools gallery in Den Haag zijn deuren sluiten. Ik vroeg Karin Langeveld van Ship of Fools naar de zinderende finale expositie van Mcbess die aankomende vrijdagavond open gaat!Hi Karin! Wat hoor ik nu? Houden jullie ermee op?

Ja, de Ship of Fools gallery vertrekt! Met onbekende bestemming kiezen we na 4 jaar, 18 exposities en meer dan 150 verschillende kunstenaars, voor het ruime sop. We komen zeker terug, we weten nog niet hoe en wanneer, maar je kunt er op rekenen. In januari moeten we helaas onze huidige lokatie verlaten en is het tijd voor een welverdiende pauze. Het geeft ons ook weer ruimte om weer eens iets anders te bedenken en organiseren.
Kun je wat meer vertellen over de laatste opkomende expositie?

We nemen afscheid op 30 november met een top expositie van niemand minder dan Mcbess! We zijn erg blij om zijn werk te kunnen tonen in de galerie. Zijn werk is donker maar ook speels en vol met humor. Het is zowel eigentijds als retro met enorm veel details maar tegelijk ook minimalistisch in kleurgebruik. Wij houden van zijn liefde voor muziek en dat is dan ook een belangrijk thema in zijn werk.
Wie is Mcbess precies?

Mcbess is een franse illustrator en leeft en werkt in Londen, waar hij ook speelt in zijn band de Dead Pirates. Hij houd van mooie vrouwen (wie niet) en van steaks (wij niet, maar we vergeven het hem ;). Hij heeft zijn eigen kledinglijn vormgegeven, eigen boeken, guitaren, schoenen, skate boards. Wat niet!? Mcbess is zelf ook aanwezig tijdens de opening en zal rond 20:00 wat vertellen over zijn werk.
Ok cool! Wanneer is de opening?

Aankomende vrijdag 30 nov vindt de opening plaats tussen 18:00 – 22:00. Mcbess zijn 'artist talk’ vindt plaats om 20:00. De komende weken is de expositie open van maandag tot vrijdag tussen 13:00 en 18:00 van 30 november t/m 28 december.

Thanks Karin!

Het Fontanel team komt ook gezellig langs, zien we jullie daar?

» Mcbess in Ship of Fools


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.