Robin Stam, Mark van Wijk en Joeri Horstink ‐Rotterdams kunstenaars trio ROTGANZEN ‐ deelden met ons een aantal nieuwe projecten. Projecten in de vorm van sculpturen en installaties die je confronteren, maar ook gewoon visueel aantrekkelijk zijn. Bijna iconisch werk waarin ze conflicterende combinaties vastleggen zoals angst en verlangen, cynisme en euforie, ironie en frustratie en verveling en blijdschap. Een daarvan is WHAT WAR ONCE WAS; kransen van gesmolten plastic speelgoed soldaatjes. Robin vertelde Fontanel meer over dit project:

WHAT WAR ONCE WAS symboliseert als het ware het einde van onze jeugd. De tijd waarin oorlog niet meer was dan het spelen met plastic soldaatjes. Die tijd is natuurlijk allang vervlogen. Toch verlangen we nog wel eens terug naar dat zorgeloze bestaan. Het werk symboliseert dus ook de tragiek van het ouder worden en alle onzekerheden die daarbij horen. Eigenlijk is er maar één zekerheid en dat is de dood. Dit is onze manier om daar mee om te gaan. Van een afstand zie je drie rouwkransen, maar van dichtbij zie je een samengesmolten geheel van soldaatjes. Een tamelijk directe vertaling dus. Die helderheid vind je terug in al onze werken.”

WHAT WAR ONCE WAS

Bekijk zeker de rest van hun werk op de nieuwe Rotganzen website, samen gemaakt met webdesign Mike Zonnevijlle. Voor de beelden van Collection 1 heeft ROTGANZEN samengewerkt met verschillende fotografen waaronder Peter Bak en Rubén Dario Kleimeer. De bovenstaande beelden zijn gefotografeerd in samenwerking met Mathilde Karrer en Marick Baars.

» Rotganzen.com