Pagina 23 is de eerste kortfilm die Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard samen maakten. Het leverde ze, naast een handvol nominaties, de juryprijs én de publieksprijs van het 48 Hour Film Project in Utrecht op.

Reclamefolders zijn doorgaans een toonbeeld van onverstoord huiselijk geluk. Maar in ‘Pagina 23’ zijn de beelden zijn te mooi om waar te zijn. Achter de stralende glimlach van de fotomodellen doemen de verstikkende dagelijkse sleur en het overspel op.

Tim Arts:
“Ten eerste even ere wie ere toekomt.

Het scenario en de regie van deze film was in handen van drie personen: Jeroen Houben, Stefan van den Boogaard en mij dus. Verder hadden we een verschrikkelijk goed georganiseerde pompbrigade achter ons die allemaal hard meegewerkt hebben om dit in 48 uur gedaan te krijgen. Ik zal je de hele credits besparen.”

De verwijzing naar Ikea is duidelijk. Is de film al verkocht aan Ikea voor de 2012 iPad catalogus?

“Over de geel blauwe Zweedse meubelgigant kan ik helaas niks melden. We wilden het juist niet expliciet vermelden, maar de gelijkenissen zijn vrij zichtbaar aanwezig. Over de iPad catalogus weet ik niks, maar wellicht willen ze onderhandelen en voor een fiks bedrag de film kopen van ons?”

Hoe is het om een korte film te maken als je normaal korte reclamefilms maakt?

“Het werkt heel bevrijdend om zonder klanten, creatief directeuren, strategen of account mensen te kunnen werken en echt je eigen plan te trekken. Natuurlijk is het binnen je vakgebied fijn om met kennis van anderen tot een goed eindresultaat te komen. Maar een totaal autonoom project waar je zelf de baas over bent: heerlijk. Ik denk dat Jeroen en Stefan dat zeker kunnen beamen. “

En al met je volgende film bezig?

“Nou, dit is dus echt ons debuut op het gebied van fictie film. Jeroen heeft natuurlijk al eerder geregisseerd, maar voor ons was het ook echt een regiedebuut, maar het is ons zeer goed bevallen. Ik weet wel zeker dat dit niet onze laatste (korte) film was. “