Een fascinerend kijkje in het leven van een 'modern day Mad Man’. De korte documentaire Sunshine volgt een Amerikaanse producer (die in de buurt komt van een stereotype advertising guy) die in de opkomende advertising industrie van China wordt gevraagd een commercial voor McDonalds te maken.

Hij deelt zijn bittere haat/liefde verhouding met het vak en zijn beleving van een compleet andere cultuur met de kijker.

When we travel we want to experience something different. But it just feels the same. And it’s my job to sell that sameness.

Well that’s the thing about Shanghai… everything’s disappearing. There are some parts of town that they haven’t demolished yet. Which of course is really nice for us to take pictures of.

Erg mooi om te zien. Vooral aan het einde van het filmpje kun je de eenzaamheid van zijn bestaan goed voelen. Thanks Matthijs voor de tip op Adverblog!

» A modern day mad man in China


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.