Vijf Spaanse en zes Nederlandse street artists komen samen om in een uniek internationaal project op een laatste muur van het CSM fabrieksterrein, een restant van de onlangs afgebroken fabriek op steenworp afstand van het stadscentrum van Breda, een gigantische muurschildering te maken.
De deelnemende Spaanse kunstenaars zijn: Collective NEWNOW, Sara Landeira, Guan, Yubia en Sawe. De Nederlandse kunstenaars zijn Staynice, Collin van der Sluijs, Super A, Yuri van Poppel, ZenkOne en Rutger Termohlen.

Op deze wand aan de Markkade van 110 meter lang, met een oppervlakte van 660m2 maken de kunstenaars een moderne interpretatie van ‘De Overgave van Breda’, het klassieke doek uit 1634 van de Spaanse schilder Vélazquez. Op 18 mei wordt het resultaat om 16.00u gepresenteerd, met eten en drinken en jazzy tunes van dj Viezerik en Julian Edwardes.

» Combat Super MuralThomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.