Edwin van Gelder van MAINSTUDIO was zo aardig om z’n laatste twee projecten met ons te delen. Heerlijk simpel, strak en intrigerend. Check zijn persoonlijke toelichting en de gallery hier beneden!


Dutch Mountains


Dutch Mountains Magazine is een publicatie van SICA ; Stichting Internationale Culturele Activiteiten. In het magazine reflecteren prominente kunstenaars en artiesten over manifestaties van Nederlandse cultuur in de wereld. Het ontwerp van het magazine door Mainstudio werd geïnspireerd door de horizon. Nederlandse horizonnen kunnen zeer poëtisch zijn; mistige weilanden waarin de grazende schapen nauwelijks te onderscheiden zijn. Terwijl er met het design van het magazine getracht werd om dit gevoel uit te drukken, wordt de horizon ook gebruikt als metafoor om verschillende culturen met elkaar te verbinden.



MARK Magazine


Another Architecture is een tweemaandelijks magazine dat zich richt op hedendaagse architectuur. Met persoonlijke artikelen en experimentele fotografie geeft MARK inzicht in nieuwe ontwikkelingen binnen de architectuur. In het nieuwe ontwerp is getracht om het magazine een internationaal en 'intellectueel’ karakter te geven, met een heldere structuur. Om dit te kunnen bereiken, zijn de inhoud en het uiterlijk van het magazine als twee entiteiten benaderd. Binnen het ontwerp van het magazine worden de emoties die mooie gebouwen kunnen opwekken en de verhalen erachter benadrukt. Met het gebruik van folie op de cover en een eigen kleurenpalet voor ieder issue, roept het magazine in eerste instantie associaties op met mode tijdschriften. De enige referentie aan architectuur die in het ontwerp van het magazine gemaakt wordt, is het gebruik van de font familie 'Richard Neutra’; oorspronkelijk ontwerp van de architectuurlegende Neutra.



blog comments powered by Disqus