Een lettertype opgebouwd uit unicorns? Dit is wat Arthur Reinders Folmer, de ontwerper van The Magical Unicorn Typeface, ons mailde:

Met een dag als vandaag (11-11-2011), met bijkomende paragnostische betekenissen, aardstralen en zonnestanden is het misschien de moeite waard te kijken wat dit voor onze fontcollecties kan betekenen.

Ik heb een lettertype gemaakt geschikt voor deze dagen, een display letter, vooral geschikt voor grote formaten, met twee verschillende gewichten: Een volwaardige en een Sans. Aangezien het lettertype enkel uit kapitalen bestaat is hiervan een dubbele reeks aangemaakt, om diversiteit in het lettertype te krijgen.De overige cijfers, interpunctie zijn natuurlijk geschikt gemaakt om met de lettervormen mee te werken.

The Magical Unicorn Typeface is er in twee varianten, een schreef- en schreefloze variant. Of beter gezegd, een voor de 'believers’ mét hoorn en een voor de non-believers zónder hoorn. Het font is geheel gratis te downloaden van de website van Arthur.

» The Magical Unicorn Typeface