Frank (21bis) Dresmé en Erik (JiHaa) Hoogendorp zijn grafisch vormgevers en fanatiek zeefdrukkers, en sinds kort ook oprichters van The Leftovers Shop. Frank (die we eerder met Fontanel interviewden) beantwoordde mijn vragen:

Hey Frank, wat is The Leftovers Shop precies?
The Leftovers is ons pseudoniem voor het vrije werk dat we maken. Het gaat over ontdekken, knippen en plakken, lol en vrienden maken. De naam (Leftovers) verwijst naar het proces dat we doormaken. Tijdens het werken ontstaan er 'restvormen’ die regelmatig een mooie draai aan je eerste plan kunnen geven, de kunst om jezelf te verassen. Daarnaast is het een ietwat cynische naam voor het werk waar niemand om gevraagd heeft.

Wat voor soort werk staat erop?
Twee jaar geleden zijn we in de AGA werkplaats begonnen met zeefdrukken. Da’s heel wat anders dan je werk naar een offset drukker sturen. Het hele proces controleren van ontwerp tot schoon snijden. Tijdens het drukken maak je veel beslissingen die je in de aanloop anders had bedacht. Je maakt dan een hoop fouten, zo kom je tot een eigen stijl.  

Wat gaat de toekomst brengen voor de shop?
Mensen zijn enthousiast en we gaven veel posters weg, met de shop gaan we proberen in ieder geval de kosten eruit te halen. In de toekomst willen met mensen samenwerken en meer series maken. We gaan de boel ook exposeren binnenkort (met gratis bier en alles).

» The Leftovers Shop


» The Leftovers Shop


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.