Wie de 'working class’ badplaats Blackpool in Engeland niet kent en het Engelse ontwerpbureau 'Why Not Associates’ niets zegt (ze waren begin jaren ’90 razend hip in Engeland) zal dit project wellicht moeilijk op waarde kunnen schatten, misschien ook niet.

Blackpool is de bakermat van de cabaret en een bepaald genre van (heel erg Engelse) comedy. Het stadje heeft een hoop bekende namen voortgebracht. Voor de meeste in ieder geval is Tommy Cooper wellicht bekend.

Why Not (die zich steeds meer is gaan toeleggen op dit soort grote openlucht projecten de laatste jaren) heeft onlangs een gigantische stenen typografisch tapijt gemaakt. De 'comedy carpet’ ter nagedachtenis aan de artiesten die Blackpool vootegebracht heeft in ieder geval een verbluffend staaltje typografie en zou nog weleens het grootste in z’n soort ter wereld kunnen zijn. Kijk zelf maar.

» Comedy Carpet
» Why Not Associates

Simon Scheiber“Martin Pyper woont sinds 1989 in Nederland en is grafisch ontwerper/art director. Zijn eigen bedrijf 'me studio’ maakt vooral affiches, boeken en huisstijlen en hij heeft een eigen blog.”