Vrijdag 30 maart opent bij KOP It’s a Wrap! Een expositie over de kracht van de verpakking. Voor alle productontwerpers onder ons, dit is je kans! Want KOP organiseert namelijk ook een ontwerpwedstrijd.Wat moet ik maken?
Ontwerp een product waarbij de verpakking onderdeel is van het product. Dit kan zijn op het gebied van eten & drinken, mode, interieur, kleding, alles mag. Denk bijvoorbeeld aan een lamp waarbij de doos de lampenkap is, zoals het werk van David Graas.
 
Hoe doe ik mee?
Een afbeelding/foto van het ontwerp, eventueel inclusief een korte toelichting, kan geupload worden op de website van KOP. Uit alle inzendingen selecteert KOP een aantal genomineerden, waarvan de prototypes gedurende twee weken gepresenteerd worden in de expositie It’s a Wrap!
 
Wat krijg ik?
De twee winnende ontwerpen worden gekozen door een vakjury en een publieksjury. Het ontwerp van beiden winnaars wordt door KOP in oplage geproduceerd en verkocht in de KOPshop. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt een productie t.w.v. 1000 euro en de winnaar van de publieksprijs wint een productie t.w.v. 500 euro.

Deadline
Inzenden kan tot en met 13 april 2012. De prijswinnaar wordt op 18 mei bekend gemaakt.
 
It’s a Wrap! de expostie
In de hedendaagse consumptiemaatschappij zijn ze niet meer weg te denken; producten in verpakking. De tijd dat de verpakking slechts een doosje was is voorbij. Een verpakking geeft meerwaarde aan een product. Steeds vaker wordt de verpakking een belevenis. Met It’s a Wrap! onderzoekt KOP de kracht van de verpakking. It’s a Wrap! opent op vrijdag 30 maart om 20.00 uur en is te zien tot en met 27 mei.

» Kop.nu


Vera Butter

Vera Butter is van oorsprong grafisch ontwerper maar doet daarnaast veel meer. Als Master student Design Cultures aan de Vrije Universiteit verdiept zij zich in het fenomeen beeldcultuur. Daarnaast werkt Vera als researcher voor het Graphic Design Festival Breda.