Is This Real Life? Couture wordt 3D met Suzie Q & Leo Siboni

Deze mensen houden we altijd in de gaten: Suzie Q & Leo Siboni. Als fotografen duo gevestigd in Parijs bewandelen zij als geen ander de weg van foto naar modefilm, continu prikkelend maar ook verder gaand dan de gebruikelijk bewegende editorial, de valkuil van vele modefilms. Met Lynchiaanse trekjes, haute couture en warempel 3D is Is This Real Life gerust een openbaring te noemen.

We kennen Suzie en Leo van hun eerdere films Black Light en Pursuit, die we geprogrammerd hebben in Lust For Life, een doorlopend programma experiment rondom thema’s als mode, muziek, leven en de dood. De ingredienten zijn altijd verbazingwekkend eenvoudig. Het ritme en duizenlingwekkende ingrepen doen de rest. Of het nu modellen in vuurgevecht of brandende cirkels en black lights bevat, Suzie en Leo verbinden esthetiek met een filmisch rauw randje, het surrealisme niet schuwend.


Marijke de Bie en Ward Janssen“Marijke de Bie en Ward Janssen van CICADA Studio zijn curator, producent en onderzoeker van uitdagend en innovatief gebruik van film in hedendaags design-, beeld- en modecultuur. In hun research voor verschillende projecten komen ze dagelijks in aanraking met het beste van wat nieuwe film te bieden heeft. Op Fontanel delen ze hun visie op wat film is en kan zijn. De studio is in 2009 opgericht door Marijke.”