Ineke Goes is een illustrator uit Amsterdam. In 2009 is ze Cum Laude afgestudeerd aan de AKV St. Joost. Ondertussen heeft ze een mooi portfolio opgebouwd met illustraties en animaties voor onder andere Sesamstraat, de VPRO, en Omroep Maxim. Ze maakt 'kinderlijke’ illustraties en animaties, maar ze bewijst met haar bizarre animaties voor Omroep Maxim dat haar werk zeker niet alleen over schattige dingen gaat.

Zelf zegt ze het volgende over het ontstaan van Barbapikkie:

“'Barbapikkie’ is een pikkie die kan transformeren tot welke vorm dan ook. Maxim Hartman had dat bedacht en liet mij erop losgaan. In eerste instantie kwam ik met deze schetsjes:

Dit is Huub. Met hem maakte ik het volgende stukje schets-animatie:

Toen bedacht ik de genitale Barbafamilie:

Deze liet ik harmonieus samenkomen tijdens de daad der daden: wippen. De wip-animatie hier boven dus. Daarnaast had ik ook nog dit schetsje, waar ik iets mee wilde doen:

Dus toen maakte ik deze schets. Maxim zag iets soortgelijks graag met Peter R. de Vries gebeuren, dus toen bedacht ik de 'Party R. de Vries’. Peter weet overal wel een feestje van te maken! Elke saaie crime-scene verandert hij op smeuïge wijze in een spannend spektakel.”

» Meer illustraties en animaties op het portfolio van Ineke Goes


Erik Gelderblom

Erik Gelderblom is naast mede-oprichter, editor ook de interactie ontwerper van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer. Verder heeft hij een voorliefde voor muziek en wielrennen.