Wilfred van der Weide en Timo Demollin werden in 2011 door Fontanel aangemerkt als Young Talents. Precies een jaar later leveren ze een bijdrage aan het Graphic Design Festival in Breda, werken ze aan een campagne voor de Universiteit Utrecht en zijn ze bezig met een boekontwerp.

Een volle zomer voor de twee ontwerpers die nog steeds samenwerken onder de naam wilfredtimo. Wat is er het afgelopen jaar gebeurd? En hoe kijken ze terug op hun opleiding?Wilfred en Timo, wat is er gebeurd in de periode na jullie afstuderen?
Tijdens het samenwerken op de academie dreven we elkaar tot het uiterste en dat beviel goed. Bovendien hadden we weinig zin om voor iemand anders te werken. Daarom zijn we na de zomer direct van start gegaan met ons eigen grafisch ontwerp-studiootje onder de naam 'wilfredtimo’ (onze namen aan elkaar geplakt). Nu werken we vanaf een zolderkamertje samen aan verschillende projecten.

Na het afstuderen hoop je natuurlijk stiekem dat de opdrachten binnenstromen, maar dat blijkt toch wat te optimistisch. Vanuit naïviteit en enthousiasme begonnen we maar met het zeefdrukken van een eigen vouwvel met portfolio, die we vervolgens naar zo’n 150 spelers in de culturele sector hebben gestuurd – of persoonlijk afleverden. Leuke reacties, maar concreet leverde het niet veel op!

Zo waren de eerste paar maanden voor ons wat meer oriënterend. Gelukkig is het balletje vanaf januari toch gaan rollen en zijn we nu fulltime bezig met opdrachten.

Wilfred en Timo


Welke nieuwe projecten zijn jullie gestart het afgelopen jaar?
Uiteenlopende opdrachten, onder andere een publicatie, videoflyer, affiche en campagne. Ook kregen we eerder dit jaar de tip om naast ons portfolio wat meer te laten zien van onze andere projecten en bezigheden. Dat zie je nu dus hier: wilfredtimo.com/extra-extra.

Welke verwachtingen hadden jullie na het afstuderen en zijn deze uitgekomen of veranderd?
Na het afstuderen zijn we eigenlijk zonder al te veel verwachtingen gewoon begonnen. Doelstellingen hebben we wel! De belangrijkste op dit moment is het vinden van een nieuwe werkruimte, want we zitten veel te dicht op elkaar.

Hoe kijken jullie terug op de opleiding en het eindexamenwerk?
We hebben met name genoten van ons laatste jaar op de academie, toen de productiviteit het hoogst was. Door simpelweg veel te doen en gretig te zijn groei je het meest, dat merken wij nu ook weer in de praktijk.

Toch is een goede inspirerende omgeving daarbij wel heel belangrijk, dan kan je veel beter reflecteren. Die moeten we nu zelf ook wat meer gaan opzoeken. Verder kijken we niet zo veel terug, enkel naar de keuzes en koppelingen van materiaalgebruik in onze projecten. Dit geldt zeker ook voor ons eindexamenwerk. Dat blijft ons het meest bij.

Wat willen jullie het vers afgestudeerde talent meegeven?
Interesse tonen is heel belangrijk. Uiteindelijk betaalt dat zich altijd dubbel terug. Daarvoor moet je wel heel goed van jezelf weten wat jou aantrekt en wat niet. Dus eerlijk zijn tegenover jezelf!

» Wilfred & Timo


Jouw afstudeerproject dit jaar op Fontanel?

Studeer jij dit jaar af? Dan maak jij kans om deze zomer 15 minutes of fame op Fontanel te krijgen! Met een kort interview en een showcase van je afstudeerwerk zorg je er voor dat niet alleen je opa en oma jouw project waar je al je bloed, zweet en tranen in hebt gestopt te zien krijgen. Lees hier wat je moet doen om ons te vertellen over jouw geweldige afstudeeropdracht!

» Jouw afstudeerproject op Fontanel?