Young Talent 2011 Gino Hoiting woont en werkt momenteel in Parijs. Met zijn vriendin Dewi tekent hij en zelf is hij aan de slag als freelance illustrator, vormgever en animator. Gino werkt onder andere in opdracht voor het Parool en het Concertgebouw in Amsterdam en aan een groepsexposities in Aarhus, Denemarken. Wat is er het afgelopen jaar gebeurd? En hoe kijkt hij terug op zijn afstuderen?

Gino Hoiting Gino, wat is er gebeurd in de periode na je afstuderen?
Mijn afstudeerfilmpje 'De Rookshow’ heeft een kleine boost gehad. Ik heb de video ingediend bij het HAFF en daar is deze vervolgens opgepikt door een curator in Frankrijk die het programma samenstelde voor Arts le Havre 2010 : biennale d’art contemporain. Verder heb ik veel samengewerkt met Daniel Roozendaal – aka the Garlic Myth.

Welke nieuwe projecten ben je het afgelopen jaar gestart?
Ik ben voornamelijk bezig met het maken van nieuw tekenwerk. Ik wil heel graag weer een animatie maken en heb daarvoor ook meerdere ideeën en testen uitgevoerd. Daarnaast ben ik samen met mijn vriendin Dewi onder de naam G~non et D~oui grote tekeningen aan het maken. We hebben nu een serie bekende schrijvers en componisten afgebeeld met een hip-hop klep op. Zij tekent voornamelijk de portretten, ik zet er een pet op.

Welke verwachtingen had je na het afstuderen en zijn deze uitgekomen of veranderd?
Ik had wel hoge verwachtingen ja, geloofde in mezelf en ben daarom ook mijn eigen bedrijf begonnen. Of ze uitgekomen zijn kan ik niet zeggen. Ik heb het gevoel dat het nu, drie jaar later, pas echt begint.

Hoe kijk je terug op je opleiding en je eindexamenwerk?
De opleiding was tof tot en met mijn stageperiode in Antwerpen, daarna was het een domper. Mijn afstudeerfilmpje kan ik nog steeds goed gebruiken in mijn portfolio en ben er dan ook nog steeds tevreden mee.

Wat wil je het vers afgestudeerde talent meegeven?
Hard werken.

» Gino Hoiting


Jouw afstudeerproject dit jaar op Fontanel?

Studeer jij dit jaar af? Dan maak jij kans om deze zomer 15 minutes of fame op Fontanel te krijgen! Met een kort interview en een showcase van je afstudeerwerk zorg je er voor dat niet alleen je opa en oma jouw project waar je al je bloed, zweet en tranen in hebt gestopt te zien krijgen. Lees hier wat je moet doen om ons te vertellen over jouw geweldige afstudeeropdracht!

» Jouw afstudeerproject op Fontanel?