Autobahn werkt al een tijd aan het 'Alfabet in Steen’, deze week ontvingen we de volgende moois in de mailbox:


Vanuit zijn verhoudingsformule van Het Plastiche Getal heeft Dom Hans van der Laan naast gebouwen ook een lettertype ontworpen genaamd het Alfabet in steen. Dit lettertype is gebaseerd is op de uit steen gehouwen Romeinse kapitalen die gebruikt werden in de eerste eeuw na Christus.

Dit unieke lettertype is nu gedigitaliseerd en gereed voor gebruik. De complete letterfamilie bestaat uit vier verschijningsvormen: de grondfiguren waaruit de letters zijn opgebouwd, een versie met hulplijnen en contour, het 'gewone’ lettertype en een variant waar de hartlijnen zichtbaar zijn. Door het digitaliseren van dit lettertype wordt het hakken van letters uit steen vergemakkelijkt omdat men direct op een medium kan printen en de letters traploos te vergroten zijn.

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de presentatie van Het digitale Alfabet in steen op vrijdag 18 maart vanaf 16.00 uur. Frater Leo Disch van de Abdij Sint Benedictusberg te Vaals zal een demonstratie geven door een tekst uit steen te houwen en er is een overzicht te zien van de totstandkoming van het digitale alfabet in steen.

Er zijn 50 exemplaren van het lettertype beschikbaar in een luxe verpakking en deze zijn op 18 maart te koop. Er zijn reeds 22 reserveringen geplaatst voor de luxe uitgave. De eerste 30 exemplaren kosten E 195,- ex btw, daarna bedragen de kosten E 250 ex. btw. De eerste 30 exemplaren krijgen een gelimiteerde zeefdruk t.w.v. E 100,- cadeau.


Natuurlijk hebben wij hieronder alvast een preview voor je van dit bijzondere project! Wil je er bij zijn? Kijk dan even op Autobahn.nl.

» Autobahn


Autobahn - alfabet in steen

Autobahn - alfabet in steen

Autobahn - alfabet in steen

Autobahn - alfabet in steen

Autobahn - alfabet in steen