Afstudeerder nummer 16 is Giselle Segura Gelink (25). Zij studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar project ‘P-103-751-2 archive’ viel op door het nauwkeurige onderzoek en de diepgaande uitwerking. Heb je haar werk niet gezien op de eindexamenexpositie? Niet getreurd, tijdens de Dutch Design Week is het wederom te bewonderen.

Kan je ons meer vertellen over je afstudeerwerk?

“In mijn boek 'P-103 751-2 Archive’ toon ik de visuele aspecten van een wetenschappelijk onderzoek naar stressreacties bij ratten. In dit onderzoek maak ik niet alleen gebruik van de diverse onderzoekgegevens die vastgelegd werden door onderzoekers, maar registreer ik ook zelf elementen uit het laboratorium. Hierdoor is mijn werk gebaseerd op zowel wetenschappelijke gegevens als zichtbare sporen van rattengedrag en laboratoriumonderzoek die ik zelf observeerde. In de installatie wordt de levensloop van de laboratorium rat getoond. In drie fases wordt uitgelegd hoe de rat wordt gelabeld, beproeft en uiteindelijk afgemaakt wanneer het onderzoek is afgerond.”

En nu? Wat komt er allemaal op je pad?

“Ik werk nu voor me zelf en ben momenteel bezig met een nieuwe identiteit voor een architectenbureau. Daarnaast heb ik nog wat kleinere opdrachten zoals huisstijlen en websites voor particulieren.
Na de academie heb ik ook een nieuwe hobby gevonden. Dat is het beschilderen van longboards. Ik miste het heel erg om met mijn handen te werken en heb dat nu weer herontdekt!

Verder ben ik gevraagd om wat werk in te sturen voor een Chinese uitgever die verschillende soorten boeken maakt over de creatieve industrie dus dat is ook erg leuk en spannend om aan mee te werken.”

» Giselle Segura Gelink