In korte tijd stond dit bovenstaande filmpje overal op het internet. Het betreft een van Google’s laatste projecten genaamd Project Glass, afkomstig uit het geheime 'Google X’ laboratorium. Het komt er eigenlijk op neer dat je in plaats van een telefoon, alle informatie op de binnenkant van je bril kunt zien.

De meningen hierover zijn verdeeld. Op zich kan ik me wel vinden in Dustin Curtis zijn visie:

The current Glass prototypes look kind of ridiculous, but the vision for this market is massive. Wearable/embedded computing is, obviously, the post-post-PC world. It’s just going to take a very long time to get there.

Het principe dat computers steeds meer onderdeel van ons leven aan het worden zijn is een gegeven. Zeker gezien de kinderen die nu geboren worden, een wereld zonder internet misschien moeilijk kunnen voorstellen.

Toch blijft het voor mij de vraag in hoeverre je op zo’n prominente plek als in je bril al die informatie wilt hebben. Het creëert nóg meer een muur tussen jou en je omgeving; ook al een van de negatieve bij-effecten van de huidige generatie smartphones. Wat vinden jullie?


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.