Willem schreef ruim een jaar geleden over The Google Art Project. Inmiddels zijn we een jaar verder en is er een hoop bijgekomen.

Google is al een tijdje bezig met het indexeren van kunstwerken en musea. En inmiddels zijn er ruim 150 verschillende musea over de hele wereld in The Google Art Project opgenomen. Van het MOMA tot het Van Gogh Museum. Want behalve high res beeldmateriaal van alle werken bekijken, kun je ook Streetview-style door de musea (en het Witte Huis) heen 'lopen’.

Daarnaast kun je de database filteren op kunstenaar, kunstwerk en collectie. Helaas is er nog geen mogelijkheid om te filteren op stroming. Alle 30.000 werken zijn voorzien van gigapixel beeldmateriaal en natuurlijk een beschrijving van het werk.

Hoe vet dit ook is, uiteindelijk is het natuurlijk lang niet zo tof als een echt museum bezoeken. Maar een gaaf naslagwerk is het zeker en het is zeker de moeite waard om in een verloren uurtje de database eens goed door te spitten.

» The Google Art Project


Erik Gelderblom

Erik Gelderblom is naast mede-oprichter, editor ook de interactie ontwerper van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer. Verder heeft hij een voorliefde voor muziek en wielrennen.