De filosofie van IBM’s eerste CEO, Thomas J. Watson Jr (1914-1993) was:

“Good design is Good business”

Deze mantra vertaalde hij letterlijk terug naar het DNA van IBM door Eliot Noyes verantwoordelijk te maken voor het opzetten van IBM’s corporate design programa. Noyes, een voormalig curator & industrieel ontwerper, omschreef zijn rol zelf als “curator of corporate character”. Bij zijn aantreden gaf hij het volgende mee:

“One thing I am not going to become is a guy who is called in to change the expression on the corporate face by hanging abstract paintings on the office walls.”

Noves benaderde vervolgens Paul Rand om gestalte te geven aan de visuele taal, Eero Saarinen om IBM’s gebouwen te ontwerpen en Charles & Ray Eames werd gevraagd de bedrijfsexposities te verzorgen.

Good design is Good business is een onderdeel van IBM’s 100 Icons of progress waarin ze terug reflecteren op hun 100 jaar van innovaties, bold risks and breakthroughs.

» Good Design Is Good Business


Jean-Louis Denis Strijbosch“Jean-Louis Denis Strijbosch is een bevlogen ‘vak idioot’, iemand met een grote passie voor de vele facetten van het ontwerp vak.
Hij is o.a werkzaam geweest bij Belkin’s Innovation Design Group in Los Angeles en bij Koeweiden Postma.”