Eén van de lastigste dingen van het gebruik maken van webfonts als website ontwerper, is dat dit font selectieproces vaak pas in de browser plaatsvindt. Zo geeft Typekit je de mogelijkheid om na het toevoegen van de Typekit code in je eigen broncode een ander font te selecteren. Ook Fonts.com doet iets soortgelijks.

Fontshop probeert nu als eerste dit selectieproces weer terug te brengen naar Photoshop, de plek waar het zware ontwerpwerk vooral plaatsvindt. Middels hun nieuwe Photoshop plugin kun je nu de 150,000+ Fontshop fonts direct in je Photoshop document gebruiken.

Hoewel het nog steeds een beetje voelt als de 'second best thing’ naast natuurlijk gewoon het bezitten van het font, voelt dit gezien de beperkingen als een zeer degelijk alternatief. Ik heb het nog niet geïnstalleerd, dus ik ben erg benieuwd of jullie dit al geprobeerd hebben?

» Download Fontshop in Photoshop plugin


Thomas Moes

Thomas Moes is naast mede-oprichter en editor ook designer van Fontanel Magazine en Fontanel Jobs. Daarnaast is hij freelance interactive designer voor o.a. de NOS.