Fontanel Finals 2012 is ons jaarlijkse antwoord op de wirwar aan informatie over de eindexamen exposities van de kunstacademies in Nederland.

2012 is alweer het vierde jaar op rij dat we een mooi overzicht bieden, zodat je precies weet waar en wanneer je de nieuwe lichting studenten kunt bewonderen. Dit keer hebben we extra ons best gedaan om er een mooie site bij te maken.Het overzicht van alle eindexamenexposities

Van de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en Minerva te Groningen tot aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, ze staat er allemaal in!

Elke kunstacademie heeft z’n eigen ontworpen pagina met daarop alle informatie
die je nodig hebt om te zien wanneer je waar moet zijn. Zit je op één van die academies? Share deze dan vooral, zodat zoveel mogelijk mensen langskomen. ;-)

Young Talent 2012: Interviews met afstudeerders

De nieuwe generatie staat voor de deur! Fontanel selecteert de meest talentvolle studenten van de lichting 2012 in Nederland en bieden ze de hele zomer lang 15 minutes of fame op Fontanel. Gedurende de weken zal de pagina steeds meer gevuld worden! Hier bekijk je de Young Talents 2012. Lees de interviews, bekijk het werk en onthoud hun naam!

Wil jij één van de young talents zijn?

Wil jij één van de young talents zijn? Dan heb je twee opties:

1. Seal of Approval sticker
Fontanel gaat langs bij de academies en plakt bij de beste projecten een speciale 'Seal of Approval’ sticker. En nou maar hopen dat je gekozen wordt…

2. Stuur zelf je werk in
Omdat wij niet bij alle expo’s langsgaan (we doen ons best!), kun jij ons zelf vertellen over jouw geweldige afstudeeropdracht! Hoe je dat doet, dat lees je hier.

Hoe gaat het nu met..?

Vorig jaar interviewden we al een aantal vers afgestudeerde talenten, en een jaar later zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe het nu met ze gaat. De komende weken kun je lezen hoe zij 'het zwarte gat’ na hun afstuderen hebben ervaren, of ze een baan hebben gevonden en wat ze allemaal al hebben bereikt!

12 tips bij het vinden van de juiste baan

Net afgestudeerd? Dan wordt het tijd om je eigen boterham te verdienen in plaats van te leven van je studiefinanciering. Fontanel Jobs vroeg 6 van Neerlands meest toonaangevende ontwerpbureaus waar zij hun jonge talent op selecteren. Verwacht volgende week 12 tips van Momkai, Studio Dumbar, IN10, Tribal DDB, Fabrique en Vandejong op Fontanel Finals!