Facing Pages is Europa’s grootste event op het gebied van independent magazines en zal van 20 tot 22 april in Arnhem plaats vinden.

De komende weken lees je op Fontanel over de meest bijzondere snoepjes die het festival te bieden heeft. Vandaag deel 1 van 3: GRAPHIC.

GRAPHIC

Deze week worden wij getrakteerd door Joost van der Steen, mede oprichter van Facing Pages. De beste man heeft een mooi Koreaans graphic design magazine uitgekozen, GRAPHIC genaamd. Het ontwerp en concept zijn van Na Kim een Koreaanse die gestudeerd heeft aan Werkplaats Typografie in Arnhem en heeft op dit moment haar studio in Amsterdam.


Manystuff Special

Wat GRAPHIC zo bijzonder maakt, naast het geweldige ontwerp, zijn de verschillende thema’s die aangehaald worden. Zo was er in november 2009 de Manystuff Special wat uitmonde in een letterlijke verbeelding van de website van Manystuff in de vorm van een magazine.


Wat je hier goed aan af kunt lezen is dat er volledige vrijheid genomen wordt in het maken van dit magazine en zo ontstaan de beste onafhankelijke magazines. Je geen zorgen maken over wat mensen er van gaan zeggen, maar gewoon doen!


Social agenda’s in Poster Issue

De editie die tijdens Facing Pages te zien is, is de Poster Issue. 22 ontwerpers zijn voor deze editie gevraagd om een poster te ontwerpen over hun “Social Agenda”. Dit resulteert in 22 posters gebundeld in een opvallend paarse omslag met een bescheiden in één kleur gedrukt boekwerkje er bij met uitleg over de projecten. Zo is elke editie weer een apart project en weet je nooit wat de volgende editie je zal brengen.
Facing Pages 20 tot 22 april

William van Giessen en Joost van der Steen zijn naast hun ontwerppraktijk onder de naam O.K. Parking ook actief met O.K. Periodicals, een internationaal gelauwerd weblog en magazine. Samen met Tanja Koning organiseren zij van 20 tot 22 april het Facing Pages festival in Arnhem.

» Facing Pages