Zwetende handjes, en een uiterst geconcentreerd gezicht, mijn eerste echte  begrafenis gaat beginnen. “Had ik deze bijbaan wel moeten nemen?” Kon ik niet beter bij de videotheek op de hoek dvd’tjes gaan sorteren? De laatste Harry-Potter film uit je handen laten glijden leek mij op dat moment een stuk aantrekkelijker dan deze loei zware kist. Ik denk bij mijzelf; “Je kunt dit, kom op, niet nadenken, strak en stijlvol, hup dat gat in en wegwezen”. Maar ik dacht wel na, mijn gedachtes dwaalde af naar de kat van mijn ouders, Lotje.

Strak en stijlvol heb ik haar begraven in de tuin van mijn tante, onder de grote rode hortensia. Het zaadje was geplant voor mijn huidige bijbaan. Voor ik het wist zat het er al op, mijn eerste echte begrafenis was een feit.
Sjoerd Wenting“Sjoerd Wenting is illustrator/grafisch ontwerper. Hij studeerde Illustratieve vormgeving aan de HKU. Met zijn eigen bedrijf Stark Wark Ontwerp timmert hij aan de weg als zelfstandig ontwerper. Op Fontanel vertelt hij over zijn bijbaantje als kistendrager.”