Tijdens Dutch Design Week vindt voor de tweede keer het FILM + DESIGN Festival plaats: negen dagen film en experiment over film als de nieuwe ambassadeur voor kwaliteitsdesign en de vaak verassende combinatie van de twee disciplines, samen een sterke nieuwe vorm.


Organisatoren Marijke de Bie en Ward Janssen lichten komende week op Fontanel een aantal hoogtepunten van hun selectie toe.Daniel Askill is de hoofdgast van FILM + DESIGN Festival in 2011. Tijdens het festival geeft Daniel een exclusief interview voor publiek over zijn werk, zijn inspiratie en zijn eigen gedachten over de mix van film en design. ksubi / kolors is één van zijn recentere projecten en toont perfect hoe topregisseurs voor viral waarde kunnen zorgen met een eigen aanpak, ongeacht het kader waarin ze werken. ksubi, het Australische kledingmerk, gaf Askill carte blanche om de relaunch van hun kolors jeanslijn passend dramatisch te vertalen. Het resultaat: ' a fume-fuelled, slow-motion battle between three colour-clad models and a trio of ‘80s muscle cars,’ inclusief opera.

Daniel Askill is één van 's werelds meest vooraanstaande talenten binnen de mode en commercial film en wist in 2004 in één klap internationaal door te breken met zijn film 'We Have Decided Not To Die’. Sindsdien produceerde Daniel tal van vrije projecten. videoclips en korte films maar tevens commercials voor grote klanten als Dior Homme, Air France en Smirnoff.

Op het FILM + DESIGN Festival, tijdens Dutch Design Week, kun je negen dagen lang de beste films over design komen bekijken: spectaculaire experimenten, fascinerende documentaires, portretten van de meesters en talloze sprekers. Dit jaar is het FILM + DESIGN Festival op meerdere locaties te bezoeken: op het centrale Dutch Design Week terrein Strijp-S op Klokgebouw 10, en in de speciale Design Cinema bij Piet Hein Eek, op Strijp-R.

» FILM + DESIGN Festival