Google lanceert deze week samen met het digitale bureau AKQA een nieuw platform: CreativeSandbox.com. Creative Sandbox is een open site waarop digitaal creatief werk getoond en gevierd kan worden. Met als doel een database van inspiratie en ervaringen “in which you can roll around like a big happy dog“.

Het slagen van dit idee is afhankelijk van de input van bureau’s en creatieven. Iedereen kan op dit nieuwe crowd sourced platform namelijk eigen werk toevoegen. Aan de hand van building blocks kan worden aangegeven hoe een project tot stand is gekomen en wat er bijzonder aan is. Bezoekers kunnen direct laten weten wat ze van het project vinden door het te bestempelen als smart, fun of cool.

De achtergrondinformatie over techniek en proces maakt het wat mij betreft een platform om in de gaten te houden. Het is echter ook direct de reden dat het toevoegen van een eigen project ongeveer een middag in beslag neemt. Dan heb je echter wel een prachtige project pagina waar je vanaf je portfolio trots naar kan doorverwijzen.

» Bekijk de projecten van de verschillende bureau’s en het verhaal er achter. Als je tijd over hebt kun je direct een eigen project uploaden.


Jasper  Baartmans

Jasper Baartmans is freelance interactive producer. Dagelijks pendelt hij tussen creatieven, designers, programmeurs en klanten bij de beste bureaus van Nederland en België. Bekijk een selectie van zijn werk op jasperbaartmans.com.