Of ik deze stoel nou zou definiëren als mooi? Nee, dat zeker niet, als we het over een mooie ontworpen stoel of stoelen zouden hebben dan had ik wel een foto geplaatst van een vlinderstoel door Arne Jacobs of iets uit de Charles & Ray Eames collectie. Dat zijn stoelen die naast hun functionaliteit een tijdloze industriële schoonheid hebben.

Maar de schoonheid en functionaliteit van de Coshell Chair zit in de totale optelsom van het geheel, met name de manier waarop het geheel is verpakt is wonderschoon. En de wetenschap dat dit een ambachtelijk hoogwaardig industrieel product is dat ik zelf in elkaar kan zetten, en nagelang de noodzaak weer uit elkaar kan halen zonder dat het meteen kapot gaat.

Tel hierbij op de vervangbare tijdigheid op van het gekleurde zit element tegenover het tijdloze industriële plywood houten frame en we hebben een zeer goed doordacht product.

Ikea take note

» Coshell Chair
Jean-Louis Denis Strijbosch

Jean-Louis Denis Strijbosch is een bevlogen ‘vak idioot’, iemand met een grote passie voor de vele facetten van het ontwerp vak. Hij is o.a. werkzaam geweest bij Belkin’s Innovation Design Group in Los Angeles en bij Koeweiden Postma.